Na Dole Darkov zahynul zaměstnanec OKD, ve firmě jde letos už o třetí oběť

Na povrchovém pracovišti Dolu Darkov v Karviné zahynul v sobotu v noci 41letý zaměstnanec OKD. Neštěstí se stalo na ohlubni jámy při výměně těžního lana skipového zařízení. Letos při práci v OKD zemřeli už tři lidé.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Důl Darkov

Důl Darkov | Foto: ČKD Praha DIZ

Nehoda se stala v sobotu ve 23.40. Na místo byl ihned povolán důlní a lékařský výjezd Hlavní báňské záchranné stanice, lékař však mohl už jen konstatovat, že pracovník je mrtev.

„Příčiny této mimořádné události nyní šetří komise odborníků složená ze zástupců Obvodního báňského úřadu v Ostravě, vedení Závodu Důl Karviná, společnosti OKD a odborových organizací ve spolupráci s Policií ČR,“ uvedl mluvčí těžební společnosti OKD Marek Síbrt.

Počet úrazů v dolech OKD podle něj každoročně klesá. „Zatímco v roce 2005 jich společnost registrovala 869, v roce 2013 šlo o 208 úrazů,“ říká Síbrt. Oproti roku 2012, kdy se v OKD stalo 238 úrazů, představoval loni pokles o 12 procent.

Přesto letos zahynuli v OKD už tři lidé. Ve čtvrtek 27. března zahynul 42letý horník při závalu v Dole Karviná. V únoru zemřel 60letý zaměstnanec v areálu úpravny uhlí Dolu ČSM. Příčina tohoto neštěstí zatím není známa, muž ležel mrtev pod vrstvou uhlí v jednom z naložených vagonů.

ČTK, mka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme