Při krevní mstě v jižním Egyptě zemřelo nejméně 25 lidí, situaci se stále nedaří uklidnit

Zhruba dvacet pět lidí zemřelo při střetu mezi znesvářenými kmeny na jihu Egypta. Desítky dalších jsou zraněny. Boje mezi příslušníky arabského rodu Haláil a núbijského kmene Dabúdíja začaly v pátek. Policii a vojákům se stále nedaří situaci uklidnit. Roznětkou k vzájemným ozbrojeným útokům bylo údajné slovní obtěžování dívky z jednoho z místních kmenů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Asi dvacet pět lidí zemřelo při střetu mezi znesvářenými kmeny na jihu Egypta

Asi dvacet pět lidí zemřelo při střetu mezi znesvářenými kmeny na jihu Egypta | Zdroj: Reuters

Egyptský premiér Ibráhím Mehleb a ministr vnitra Muhammad Ibráhím se snaží na jihu země dojednat příměří. Školy v dotčené oblasti zůstaly zavřené. Kolem 25 lidí zemřelo a desítky jsou zraněny.

„Většinu obětí usmrtila střelná rána, do nemocnice ale přivezli také několik spálených těl. Zaznamenali jsme i bodná a sečná zranění, příčiny úmrtí určí ale až soudní pitva,“ řekl egyptské televizi CBC zástupce ministerstva zdravotnictví v Asuánu.

V jižním Egyptě je tradice krevní msty vážným problémem. Mezi lidmi je tu velké množství zbraní a spory mezi jednotlivými rodinami a kmeny mívají tragické následky.

Štěpán Macháček, Anna Jadrná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme