Dvě budovy z areálu Hradu nejspíš přejdou do vlastnictví církve, řekl Zeman

Prezident Miloš Zeman jedná s pražským kardinálem Dominikem Dukou o údajně výhodném kompromisu, řekl to v pořadu Radiožurnálu Hovory z Lán. Dvě poměrně velké stavby na Pražském hradě, které jsou uvnitř ve špatném stavu, by mohly přejít do vlastnictví církve. Dohoda je prý na obzoru a ještě jí brání technické detaily.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Prezident Miloš Zeman se vyjádřil k výsledku prvního kola prezidentských voleb na Slovensku

Prezident Miloš Zeman se vyjádřil k výsledku prvního kola prezidentských voleb na Slovensku | Zdroj: ČTK

Dvě budovy v areálu Pražského hradu by mohly přejít do vlastnictví církve. Zvenku sice stavby vypadají hezky, ale uvnitř jsou značně zdevastovány.

Pokud by církev stavby opravila, mohla by je získat. Prezident Miloš Zeman to řekl v pořadu Radiožurnálu Hovory z Lán. Budovy by pak mohly sloužit nejen k náboženským, ale i kulturním účelům.

Prezident Zeman je proti pomoci OKD. Šlo by prý o projev bezradnosti státu

Číst článek

„Já jsem panu kardinálovi navrhl, aby tyto dvě budovy, konkrétně se jedná o část svatojiřského kláštera a o takzvané Mockerovy domy, církev vlastním nákladem opravila, a v takovém případě, bylo by to něco za něco, bych se vůbec nebránil tomu, aby církev měla tyto domy ve svém vlastnictví,“ upřesnil prezident Zeman.

Církev chce ještě třetí budovu na Hradě, kterou má v současnosti pronajatou. Mluvčí Arcibiskupství pražského Aleš Pištora se k tomu ale zatím nevyjádřil.

Jaroslav Gavenda, Anna Jadrná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme