Hokejista Jiří Hudler pojede na mistrovství světa, účast přislíbil Růžičkovi

Česká hokejová reprezentace může pro květnové mistrovství světa v Minsku počítat s Jiřím Hudlerem. Trenér Vladimír Růžička dnes uvedl, že vítěz Stanleyova poháru z roku 2008 má zájem na šampionátu startovat.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Hudler se trefil proti Švýcarsku dvakrát, na vítězství to ale nestačilo

Jiří Hudler se trefil proti Švýcarsku dvakrát, na vítězství to ale nestačilo | Zdroj: ČTK

„S Jirkou jsem mluvil. Pokud bude všechno v pořádku a bude moct jet, tak dorazí 25. dubna,“ řekl ČTK nový trenér národního týmu Vladimír Růžička.

Jeho předchůdce Alois Hadamczik překvapivě nezařadil Hudlera do nominace na únorové olympijské hry v Soči, přestože se útočníkovi Calgary v NHL dařilo. Momentálně je šestým nejproduktivnějším českým hráčem v zámořské soutěži.

Nominace národního týmu na zápasy s Dánskem (10. a 11. dubna v Děčíně):
Brankáři: Francouz (Litvínov), Závorka (Karlovy Vary), Kovář (Jekatěrinburg), Salák (Petrohrad).
Obránci: Kovář, Kudělka (oba Vítkovice), Michal (K. Vary), Jank (Hradec Králové), Mozík (Plzeň), Vitásek (Liberec), Stříteský (Litvínov), Kolář (Doněck), Mojžíš (Slovan Bratislava).
Útočníci: Nosek, Radil, Zohorna (všichni Pardubice), Roman, Svačina (oba Vítkovice), Pohl, Zaťovič (oba Karlovy Vary), Filippi, Valský (oba Liberec), Petružálek, Vincour (oba Kazaň), Červenka (Petrohrad), Kašpar (Doněck), Kousal (Podolsk), Smoleňák (Chanty-Mansijsk), Vondrka (Slovan Bratislava).

Hokejovou reprezentaci dnes v přípravě na mistrovství světa mělo doplnit pět hráčů, nakonec přibyli jen brankář Alexander Salák s útočníkem Romanem Červenkou z Petrohradu a útočník Lukáš Kašpar s bekem Janem Kolářem z Doněcku.

Obránce Zdeněk Kutlák z Davosu se kvůli zdravotním potížím omluvil.

Trenér Růžička má k dispozici k tréninku v pražském Edenu před úvodními zápasy Euro Hockey Challenge proti Dánsku devětadvacetičlenný kádr.

Do duelů, které se hrají ve čtvrtek a v pátek v Děčíně, ale zasáhnou jen ti hráči, kteří se už připravují s reprezentací od poloviny minulého týdne.

Padesátiletý Vladimír Růžička převzal národní tým po vypadnutí ve čtvrtfinále olympijského turnaje v Soči a následném odstoupení dostavadního trenéra Aloise Hadamczika. Reprezentaci vedl Růžička už dvakrát a v letech 2005 a 2010 vyhrál národní tým pod jeho vedením mistrovství světa.

ČTK, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme