V Praze se pojede Grand Prix na ploché dráze. Už poosmnácté v řadě

Nejlepší motocykloví závodníci na ploché dráze opět dorazí do Prahy. Grand Prix České Republiky je už osmnáctým rokem součástí nejprestižnějšího světového seriálu, čímž se nemůže pochlubit žádný z aktuálních plochodrážních podniků Grand Prix.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Plochá dráha

Plochá dráha | Foto: KS Toruń, Creative Commons Attribution 2.0 Generic

„Velmi si ceníme, že Grand Prix každoročně kotví v Praze. 17 ročníků, které se v Praze uskutečnily, jsou velkou výzvou. Přijíždí spousta zahraničních návštěvníků a o to víc je to pro nás zavazující,“ říká manažer závodu na Markétě Petr Ondrašík.

Seriál Grand Prix odstartoval v sobotu na Novém Zélandu, kde překvapivě vyhrál Němec Smolinski. Ten letos poprvé jezdí mezi nejlepšími plochodrážníky v roli stálého jezdce a hned při svém debutu v této roli v Aucklandu všechny porazil. Druhý byl Dán Pedersen a třetí Kasprzak z Polska.

Přehrát

00:00 / 00:00

O závod plochodrážní Grand Prix v Praze se zajímal reportér Českého rozhlasu Jakub Marek

Všichni hvězdní jezdci světové ploché dráhy by pak měli dorazit na konci května do Prahy. „Nikdo ze závodníků si to nenechá ujít, protože všechny body se sčítají a každý bod má cenu zlata. Startovní listinu může změnit pouze zranění, ale to se u plochodrážníků stává zřídka,“ vysvětluje manažer Ondrašík.

Jeho slova pak potvrzuje příklad Darcyho Warda. Australský vítěz poslední pardubické Zlaté přilby utrpěl v sobotu otřes mozku a zlomil si palec. I přesto věří, že se do příštího závodu Grand Prix v Polsku dá dohromady.

O českém zástupci není jasno

Česká republika sice v nejprestižnějším seriálu nemá stálého jezdce, ale jako pořadatel květnové Grand Prix může na Markétě poslat do závodu jezdce na divokou kartu. Kandidátem na ni je junior Václav Milík.

„Je tu ještě spoustu pražských závodníků, ale určitě bych se chtěl svézt na divokou kartu. Loni jsem byl náhradník ale nevyšlo to. Při závodech záleží jen na startu a první zatáčce. Nejlepším dokážu konkurovat a dají se porazit,“ věří si velký talent české ploché dráhy Milík.

O tom, kdo se z tuzemských závodníků nakonec sveze s nejlepšími, se rozhodne během dubna.

Jakub Marek, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme