Děti ze Strmilova si staví vlastní hřiště. Dospělí jim pomáhají

Neudržovaný kus louky na okraji města chtějí obyvatelé Strmilova změnit ve společný prostor. V zimě si naplánovali, co všechno by na místě chtěli postavit, a teď na tom pomalu začínají pracovat. Děti i dospělí už se například pustili do výroby herních prvků, laviček a dřevěných soch.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dětské hřiště v lesoparku ve Ždírci nad Doubravou

Dětské hřiště v lesoparku ve Ždírci nad Doubravou | Foto: Hana Mikulincová

Řezbář Jan Štěbeták sbírá od dětí nápady, co vytvořit z klád, které leží na zahradě evangelické fary ve Strmilově.

„Jsou tady nejvíc břízy, které se kácely v ulici Nad Kamenitým ve Strmilově, pak jsou tu čtyři jasany, ty město pokácelo ze zahrádek na okraji Strmilova. Myslím, že je tu i lípa. Další lípy máme ještě slíbené od obce Nová Olešná,“ přibližuje dřevo, které budou děti a dospělí v dřevařském kroužku opracovávat, Jaroslava Sedláková z projektu Strmilov – pěkné místo k životu.

Přehrát

00:00 / 00:00

O netradiční projekt se zajímala redaktorka Lucie Hochmanová

Mezitím už se pila zařezává do prvních kmenů a děti berou do ruky dláta. „Byl bych hrozně rád, kdyby si děcka ve škole třeba udělala hodinu ve výtvarce a zkusila si buď v pracovních činnostech něco poskládat z klacíků, nebo kdyby to alespoň nakreslila. Lepší by byly takové 3D modely, to by se mi líbilo,“ dodává Štěbeták.

Dřevařské dílny budou ve Strmilově pokračovat až do konce června. Lavičky i sochy, které jejich účastníci vytvoří, budou sloužit v nově vznikajícím parku U koule.


Zvětšit mapu

Lucie Suchánková Hochmanová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme