Basketbalistkám USK Praha se vzdálil postup v EL, prohrály s Orenburgem

Basketbalistky ZVVZ USK Praha propásly šanci zajistit si postup do semifinále Evropské ligy po dvou zápasech. Nad ruským Orenburgem ještě tři a půl minuty před koncem vedly, nakonec ale prohrály o dva body.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Laia Palauová z USK Praha (ve žlutém) dala proti Spartaku čtrnáct bodů

Laia Palauová z USK Praha (ve žlutém) dala proti Spartaku čtrnáct bodů | Zdroj: ČTK

Utkání bylo v první čtvrtině vyrovnané, ale ve druhé desetiminutovce si Pražanky vypracovaly vedení. Po polovině zápasu měl pražský tým šestibodový náskok při skóre 35:29.

Ještě deset minut před koncem USK vedl o pět bodů, v poslední čtvrtině ale Orenburg dokázal zápas vyrovnat a tři a půl minuty před koncem se jeho hráčky dostaly do vedení.

V závěru pražský tým doplatil na předchozí fauly. Španělka Laia Palauová se vyfaulovala a se čtyřmi osobními chybami musela hrát opatrně i Kia Vaughnová.

Ruský tým v zápase vedl jen 3 minuty a 25 sekund, zápas ale jeho hráčky dovedly do vítězného konce. Orenburg porazil USK Praha 57:55 a o postupujících do semifinále se rozhodne v závěrečném zápase. Pražanky se zítra střetnou s favoritkami z Jekatěrinburgu.

Finálový turnaj Evropské ligy basketbalistek v Jekatěrinburgu - čtvrtfinálové skupiny:
Skupina B:
ZVVZ USK Praha - Orenburg 55:57 (18:17, 35:29, 46:41)
Nejvíce bodů: Elhotová 16, Bjelicová 13, Vaughnová 8, Robinsonová 6 - Cruzová 14, Bonnerová 13, Johnsonová 11. Fauly: 22:12. Trestné hody: 11/8 - 13/11. Trojky: 7:2.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme