Čtyři děti se v Plzni poleptaly chemikálií v potoce. Případ vyšetřuje policie

V plzeňském Borském parku se při vycházce s mateřskou školou zranily čtyři děti. Poleptala je chemikálie, která byla v malém potůčku a okolním bahně. Tříletý chapec skončil v popáleninovém centru v Praze. Další tři děti se zranily lehce a lékaři je už propustili do domácího ošetření. Případ vyšetřuje policie.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

policie

policie | Foto: Jan Rosenauer

„Odborná expertíza prokázala, že se jedná o hydroxid draselný, hydroxid sodný, čili louh, toluen a technický benzín,“ řekla policejní mluvčí Hana Štefflová.

Kriminalisté se domnívají, že se někdo zbavil zbytků chemikálií, které použil pro výrobu drog, a to nejspíše na bázi metamfetaminu.

„Okamžitě jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání protiprávního jednání proti životu a zdraví,“ dodala Štefflová.

Případ ohlásil lékař z plzeňské fakultní nemocnice. Hasiči místo od chemikálie vyčistili, v oblasti byly nařízeny zvýšené kontroly.

Starosta centrálního obvodu Jiří Strobach z ODS uvedl, že incident nahlásí Inspekci životního prostředí.

Simona Bartošová, Jitka Englová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme