Tři důležité silnice opravují najednou v Havlíčkově Brodě, tvoří se dlouhé kolony

Se značnými dopravními obtížemi musejí do konce října počítat řidiči v Havlíčkově Brodě. Ve městě opravují najednou tři páteřní komunikace a auta popojíždějí v kolonách. Omezení platí na hlavním tahu číslo 38 u výpadovky na Kolín i Jihlavu. Souběžně dělníci pracují na Žižkově ulici směrem k centru.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dopravní značení, práce na silnici

Dopravní značení, práce na silnici | Foto: Filip Jandourek

Řidiči zažívají v Havlíčkově Brodě každý den dlouhé fronty. Ve městě opravují tři klíčové tahy a omezení platí pro auta jedoucí do centra a dále ve směru na Kolín a na Jihlavu.

Dopravní zácpy se mezi obyvateli staly v posledních dnech hlavním tématem hovoru. Někteří dokonce začali jezdit do práce na kole nebo chodí pěšky, protože projet centrem města znamená desítky minut čekání.

„Lidé hrozně nadávají, jsou nervózní, troubí. Je to problém hlavně pro lidi, kteří se po městě musí každý den pohybovat autem,“ podotýká řidička Vilma.

Dopravu silničáři svedli do jednoho pruhu pro každý směr jízdy. Situace je tak špatná, že Ředitelství silnic a dálnic odsunulo další nutnou opravu mostu ve směru na Humpolec.

„Opravu mostu na Humpolecké ulici jsme přesunuli na rok 2015. Sice tam bude mostní provizorium, ale přesto tam určitě nějaké dopravní komplikace budou, protože intenzita je tam taková, že se ve špičkách budou vytvářet kolony,“ upozorňuje ředitelka jihlavské správy Ředitelství silnic a dálnic Marie Tesařová.

Řidiče postihnou v květnu a červnu další omezení v Ledečské ulici, kde budou dělníci stavět kruhový objezd k vznikajícímu sídlišti Rozkošská.

Hana Mikulincová, Anna Jadrná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme