Antimonopolní úřad zrušil výsledek tendru na modernizaci D1 u Velké Bíteše

Ředitelství silnic a dálnic má problémy s výběrovým řízením na modernizaci dálnice D1 u Velké Bíteše. Hospodářské noviny píší o tom, že antimonopolní úřad zrušil výsledek soutěže. Vítězná firma OHL ŽS totiž nabídla, že za jednu korunu dodá software a počítače pro jeden z dispečinků. Podle ÚOHS je to nereálné a sloužilo to jen k tomu, aby byla nabídka této společnosti nejlevnější.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže | Foto: Tomáš Adamec | Zdroj: Český rozhlas

Úřad podle svého šéfa Petra Rafaje zrušil jen část výběrového řízení.

„My jsme nic nezrušili, my jsme pouze zrušili poslední krok, který udělalo ŘSD ve výběru, to znamená, že oni tento krok zopakují a pokračují znovu. Nic nebylo zrušeno, pouze krok, který nebyl udělán v souladu se zákonem o veřejných zakázkách, byl zrušen,“ řekl.

Ředitelství silnic a dálnic tak musí znovu určit vítěze zakázky. Během 15 dnů podá proti rozhodnutí ÚOHS rozklad.

„Jedním z možných postupů je, že vláda ustanoví novou hodnoticí komisi, která opětovně přehodnotí cenové nabídky, které byly v rámci tendru předloženy. Druhou možností, kterou vedení ŘSD zvažuje, je vypsání úplně nového výběrového řízení na tento úsek,“ doplňuje mluvčí ředitelství Martina Vápeníková.

Výběr vítěze u antimonopolního úřadu napadla společnost Eurovia.

Modernizace dálnice D1 | Foto: Český rozhlas

Jakub Šídlo, Simona Bartošová, Pavla Firbacherová, Petra Hosenseidlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme