Facebook chce zrušit chat v mobilu, lidé budou muset přejít na Messenger

Největší sociální síť Facebook plánuje, že zruší chat v mobilu. Z mobilní aplikace tak už nebude možné posílat zprávy. Uživatelé budou muset přejít na jinou facebookovou aplikaci - Messenger.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Facebook. Ilustrační foto

Facebook. Ilustrační foto | Foto: Joerg Koch | Zdroj: ČTK

Strategii, že bude uvádět samostatné aplikace pro většinu svých služeb, Facebook oznámil už loni.

„Tuto změnu zdůvodňuje zejména tím, že velká aplikace Facebooku v sobě obsahuje hodně služeb, a tím pádem může být někdy pomalá, může využívat příliš mnoho paměti a výkonu telefonu. Facebook říká, že si od rozdělení slibuje, že chatování i základní, velká aplikace budou rychlejší,“ vysvětlil šéfredaktor serveru Lupa.cz David Slížek.

Přehrát

00:00 / 00:00

O změnách v chatu na Facebooku mluvil šéfredaktor serveru Lupa.cz David Slížek

Podle něj je ale pravým důvodem zrušení facebookového chatu v mobilu fakt, že společnost nedávno koupila apliakci WhatsApp. Pro Facebook je prý navíc jednodušší, když bude mít svoji vlastní, samostatnou aplikaci, která může konkurovat jiným, než když bude chatování schováno v jeho velké aplikaci.

„Facebook začíná docela konkurovat různým jiným aplikacím pro posílání zpráv a začíná také trochu konkurovat mobilním operátorům, protože lidé stále méně posílají esemesky, stále méně telefonují a více si právě povídají před podobné aplikace, jako je například Messenger, anebo i WhatsApp,“ poznamenal Slížek.

Obě aplikace, tedy Facebook i Messenger, jsou už dnes propojené, takže aplikace Facebooku přesměruje uživatele v případě chatu do Messengeru a naopak.

Messenger by zatím měl fungovat v novějších verzích platformy Android a v operačním systému iOS od Apple. Lidé ale můžou nadále chatovat přes mobilní verzi Facebooku, například přes aplikaci Paper, kterou firma nedávno představila.

Facebook | Foto: Michal Jindra

Simona Bartošová, Pavla Firbacherová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme