Trenér Baníku Ostrava Komňacký skončil, tým přebírá Slončík

Poslední tým fotbalové ligy Baník Ostrava mění trenéra. Vedení ostravského klubu se po domácí porážce se Slováckem dohodlo na ukončení spolupráce s Františkem Komňackým, kterého ve vedení týmu střídá sportovní manažer Radek Slončík.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Současný trenér Jihlavy a bývalý kouč Jablonce František Komňacký

Současný trenér Jihlavy a bývalý kouč Jablonce František Komňacký | Foto: Jan Kodet | Zdroj: Český rozhlas

„Nebyly výsledky a mužstvo potřebovalo nový impuls. Na tom jsme se shodli a dohodli jsme se na ukončení spolupráce,“ řekl Českému rozhlasu bývalý trenér Baníku František Komňacký.

„Pan Komňacký udělal s týmem kus práce, zkvalitnil jeho hru a založil základy perspektivního týmu do budoucna, za což mu patří velký dík. Nicméně výsledky, které jsme v dosavadním průběhu jara očekávali, bohužel nepřišly,“ vysvětlil změnu klubovému webu předseda představenstva klubu Petr Šafarčík.

Hlavní slovo u A týmu a zodpovědnost za výsledky nyní bude mít sportovní manažer Radek Slončík, jako hlavní trenér ale bude veden, stejně jako na podzim, Tomáš Bernady, který má potřebnou trenérskou licenci. Asistovat mu budou Martin Svědík a Radomír Korytář.

Baník Ostrava míří do druhé ligy, Svěrkoše fanoušci polili pivem

Číst článek

„Jsem přesvědčen, že změny v realizačním týmu přinesou oživení na hřišti a následně také body potřebné k záchraně. Shodli jsme se, že záchrana je reálný cíl a jeho splnění obětujeme maximum,“ doplnil své vyjádření Šafarčík.

Dvaašedesátiletý František Komňacký přišel k týmu v prosinci loňského roku, ale nedokázal ho vyvést z krize. Naposledy Baník vyhrál loni v září a na nesestupové příčky ztrácí z posledního místa tabulky 4 body.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme