V kanceláři šéfa Českých drah se našla štěnice. Kdo ji nainstaloval, se vyšetřuje

Vedení Českých drah řeší problém s odposlouchávacím zařízením. Štěnice se našla přímo v kanceláři generálního ředitele společnosti Daniela Kurucze. Kdo odposlouchávací zařízení nainstaloval a jak dlouho v kanceláři bylo, se zatím neví.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nový generální ředitel  Českých drah Daniel Kurucz

Nový generální ředitel Českých drah Daniel Kurucz | Zdroj: ČTK

Orgány Českých drah teď podle deníku Právo vyšetřují, jak se štěnice do kanceláře dostala.

Tiskový mluvčí ČD Radek Joklík ale upozorňuje, že informace nepochází ze zdrojů společnosti.

„České dráhy tuto informaci nezveřejnily a také ji nikomu nepotvrdily,“ zdůraznil mluvčí.

Předseda Odborového sdružení železničářů a člen dozorčí rady drah Jaroslav Pejša chce, aby se prověřily i ostatní jednací místnosti společnosti.

„V každém případě se na tuto záležitost budu ptát na jednání dozorčí rady s tím, zda opravdu nemáme taky odposlouchávací zařízení v zasedací místnosti dozorčí rady,“ poznamenal.

Podle deníku Právo je možné, že se jedná o akci protikorupční policie. Ta se totiž o České dráhy a některé jejich zakázky zajímá už delší dobu. Důvodem ale může být i konkurenční boj.

Zuzana Švejdová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme