Konec legend v New Jersey? Brodeur a Jágr jasno o budoucnosti zatím nemají

Hokejisté New Jersey a jejich fanoušci zažili hned několik loučení. Do play off nepostoupili, a tak byl jejich vítězný zápas nad Bostonem jejich závěrečným v letošní sezoně NHL. Zároveň to mohlo být vůbec poslední utkání v dresu Devils pro Jaromíra Jágra a také klubovou legendu Martina Brodeura.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Brodeur střeží branku Devils už přes 20 let. Bude tomu tak i v sezoně příští?

Martin Brodeur střeží branku Devils už přes 20 let. Bude tomu tak i v sezoně příští? | Zdroj: ČTK

Jednačtyřicetiletý brankář Martin Brodeur strávil v dresu New Jersey více než dvě desítky let, zda nastoupí i v další sezoně, není jisté. I proto byl poslední zápas té letošní takl nabitý emocemi.

„Dnes jsme tu všichni především kvůli Martymu. Chceme mu ukázat, jak moc si vážíme toho, co pro tým za celé roky udělal. Je jedním z nejlepších brankářů, pomohl New Jersey Devils získat tři Stanleyho poháry," řekl Českému rozhlasu Brian Miller, jeden z fanoušků klubu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na zápase New Jersey natáčela redaktorka ČRo Lenka Kabrhelová

Jeden ročník s Brodeurem odehrál i český útočník Jaromír Jágr a pro svého dlouholetého soka a nynějšího spoluhráče má jen slova chvály.

„Jedním slovem výborný. Nikdy jsem neměl příležitost hrát s ním v jednom mužstvu, letos to bylo poprvé. Musím říct, že je ještě lepší kluk, než je gólman, a to je docela těžké překonat,“ oceňuje brankáře Jaromír Jágr.

„Co dokázal, to už podle mě nikdo nedokáže. Být 20 let na vrcholu v pozici gólmana je něco nepředstavitelného. Srovnat se to dá leda s Gretzkym. Těžko si vzpomenou na jiného hráče, nejen v hokeji, ale i jiném sportu,“ řekl Českému rozhlasu Jaromír Jágr.

Legendární osmašedesátka ještě také neví, ve kterém týmu příští sezonu nastoupí. Působení v New Jersey si ale pochvaluje.

„Jsem volný hráč. Musím počkat a domluvit se s agentem. Uvidím, jakým směrem se to v New Jersey bude vyvíjet a jaký zájem mužstvo bude mít. Pro moji budoucnost je samozřejmě lepší, když týmy nemusím střídat a zůstanu v tom, na který jsem zvyklý,“ vysvětloval Jaromír Jágr.

Lenka Kabrhelová, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme