Gang ze severu Čech kradl v Německu automobily, způsobil škodu za 30 milionů

Detektivové z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu zadrželi na severu Čech gang zlodějů, kteří kradli v Německu automobily a v Česku je pak rozebírali na náhradní díly. Způsobená škoda podle policie dosahuje třiceti milionů korun.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

policie

policie | Foto: Jan Rosenauer

Policisté zadrželi během dvou dnů v severních Čechách tři muže a jednu ženu ve věku mezi 34 až 45 lety.

„Při provedených domovních prohlídkách a prohlídkách jiných prostor zajistili mimo jiné také náhradní díly z více jak 120 vozidel, jejichž odcizením vznikla majitelům škoda za zhruba 30 milionů korun,“ řekl Českému rozhlasu Pavel Hanták z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu.

Vozy značek Škoda a Volkswagen zloději kradli podle německých policistů především v okolí Drážďan a v garážích a dílnách v severních Čechách je pak demontovali. U nalezených dílů se teď policie snaží zjistit, z kterého auta pochází, aby je případně mohla vrátit majiteli.

Podezřelí jsou ve vazbě a kriminalisté jako protihodnotu zajistili jejich auta, nemovitosti i hotovost. Celé trestní řízení a tedy i soud by mělo proběhnout v Německu podle tamních zákonů.

Iva Zítková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme