V průmyslové zóně Triangle najde práci až 200 lidí, výrobce kovových dílů do aut rozšíří závod

Do dvou let vznikne v žatecké průmyslové zóně Triangle až 200 nových pracovních míst. S rozšířením stávající výroby počítá firma Gestamp, která v současnosti zaměstnává dvě stě lidí. Vyrábí kovové součástky do aut. Problém má s nedostatkem zaměstnanců v určitých oborech.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Společnost Panasonic končí s výrobou v průmyslové zóně Triangle u Žatce

Společnost Panasonic končí s výrobou v průmyslové zóně Triangle u Žatce | Zdroj: ČTK

„Nemáme plošný nedostatek technických oborů, ale jsou určité specifické procesy jako například nástrojárna, kde je nedostatek odborníků nejvíc znát,“ říká finanční ředitel továrny Vladimír Minica.

Firma dnes od Ústeckého kraje koupila pozemek, na kterém továrna stojí, zhruba 35 milionů korun. Plochu přibližně 8,8 hektaru si od roku 2011 od Ústeckého kraje pronajímala.

Společnost Gestamp, která dodává díly pro automobilky v Česku, Německu, Slovensku či Polsku, chce do tří let dosáhnout ročního obratu dvě až 2,5 miliardy korun. Do závodu na území bývalého vojenského letiště podnik už investoval více než miliardu korun, další půl miliardy korun chystá investovat.

Průmyslový ředitel společnosti Louis Vega řekl, že průmyslovou zónu Triangl si společnost vybrala pro výhodnou geografickou polohu.

Průmyslová zóna Triangle vznikla na místě původního vojenského letiště Žatec na rozhraní okresů Chomutov, Most a Žatec. Rozkládá se na ploše 364 ha, metr čtvereční pozemku stojí 400 korun. Získala tituly Brownfield roku 2003 a Zóna s největším společenským přínosem 2005.
zdroj: Průmyslová zóna Triangle

Z celkové využitelné plochy o výměře 364 hektarů je v Trianglu, který leží na na rozhraní okresů Louny, Chomutov a Most, v současné době k dispozici 186 hektarů pozemků.

V zóně sídlí společnosti působící většinou v automobilovém průmyslu jako Hitachi či Johnson Controls, zpracovatel pryže Hargo a výrobce turbín Solar Turbines. V květnu plánuje otevřít závod v zóně japonský výrobce kalených ocelových drátů Neturen.

Ústecký kraj doposud investoval do rozvoje zóny 600 milionů korun, státní dotace činila 1,685 miliardy korun. Ke konci loňského roku pracovalo v průmyslové zóně 1493 lidí. Při přípravě zóny v roce 2003 si Ústecký kraj sliboval, že práci v lokalitě najde až 12 500 lidí.

Zóna v současné době patří mezi lokality, o nichž se uvažuje v souvislosti se zamýšlenou výstavbou závodu jihokorejského výrobce pneumatik Nexen.

ČTK, Jan Bachorík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme