Kvitová si po roce zahraje Fed Cup a doufá, že ji v Ostravě požene plný dům

Tenistky Lucie Šafářová a Sara Erraniová rozehrají fedcupové semifinále v Ostravě. Po nich se na kurtu představí Petra Kvitová a Camila Giorgiová, která dostala podle očekávání přednost před zkušenou Robertou Vinciovou. Nejlepší česká tenistka Petra Kvitová si zahraje v týmové soutěži přesně po roce.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová (vpravo) při tréninku fedcupového týmu s kapitánem Petrem Pálou.jpg

Petra Kvitová (vpravo) při tréninku fedcupového týmu s kapitánem Petrem Pálou.jpg | Zdroj: ČTK

Minulé utkání v chladném a deštivém Španělsku sledovala kvůli nemoci na dálku z postele, ale před tím aktuálním se cítí dobře. Petra Kvitová je už delší dobu zdravá, ve výborné fyzické kondici, takže je odhodlaná potvrdit roli týmové jedničky.

Utkání ve Španělsku jste sledovala na dálku. Jaké to pro vás bylo?

Celý týden jsem byla v kontaktu s holkama a s kapitánem. Sledovala jsem hlavně počasí, jaké tam je (smích). Důležité je, že to holky nakonec zvládly. Každá nějakým dílem přispěla, aby se postoupilo.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tenistka Petra Kvitová před úvodními dvouhrami fedcupového semifniále s Italkami

Měla jste tam skoro celou rodinu. Dávali vám na dálku zprávy?

Sem tam mi něco napsali, ale nebylo to nic zvláštního. Jen jak tam hodně tam pršelo, tak pak byli naši nemocní, takže na to měli památku. Možná i oni přispěli k tomu, že jsme teď tady.

Vy jste se naopak uzdravila a jste tady. Tím, že jste chyběla, jste teď víc natěšená?

Jsem ráda, že jsem zpátky. Je to přece jen rok, co jsem hrála Fed Cup. Doufám, že o víkendu předvedu co nejlepší tenis. Snad už v sobotu. Také doufám, že lidé ještě přijedou (utkání v Ostravě ještě není vyprodáno pozn. red.), že změní své plány před Velikonocemi. Bude to potřeba.

Semifinále Fed Cupu rozehraje Lucie Šafářová proti Saře Erraniové

Číst článek

Itálie není snadný soupeř, moc dobře to víme. Jsou to bojovnice. Mají výborný tým i atmosféru v něm a to k tomu také hodně přispívá. Ale hlavně je to o tenise a oni mají výborné hráčky.

Máte už za sebou hodně takových zvládnutých fedcupových utkání, dokážete už korigovat nervozitu a očekávání před zápasem?

Věřím, že ano. Přece jen jsou teď šance hodně vyrovnané a může uspět jakýkoli tým. Není to úplně o mně, ale o týmu. A o tom, abychom získali tři body, a na to tu nejsem sama, i když od jedničky týmu se asi čekají dva body. Já to tak také beru.

Nejsem v té situaci poprvé, takže už asi trochu vím, jak s tím zacházet. Budu se snažit nezklamat, protože natrénováno mám, naběháno taky, takže už to jen předvést na kurtu. Věřím, že atmosféra tomu pomůže. V týmu mámě také super atmosféru, takže není důvod se nějak zbytečně nervovat.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme