Lev Praha druhý zápas v Magnitogorsku prohrál, finálová série je vyrovnaná

Ve druhém zápase finále KHL mezi Metallurgem Magnitogorsk a Lvem Praha se radovali domácí hráči. Vyhráli přesvědčivě 4:1 a vyrovnali stav série, která se na další dva zápasy stěhuje do Prahy.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Kovář (vlevo) v dresu Magnitogorsku

Jan Kovář (vlevo) v dresu Magnitogorsku | Zdroj: ČTK

„Dnešní zápas vypadal úplně jinak. Soupeři hráli víc do těla, byli tvrdší, chodili víc do brány a dohrávali souboje,“ shrnul hlavní důvody porážky útočník Lva Jiří Sekáč.

Domácí hokejisté po prvním prohraném zápase vstoupili do druhého utkání aktivněji. V první třetině ještě finský brankář pražského týmu Petri Vehanen udržel čisté konto. Po třech minutách druhé části hry ho ale překonal Bogdan Potěchin a poslal Metallurg do vedení.

Rozhodující údery pro hráče Lva přišly po polovině zápasu. Během jediné minuty se prosadili Danis Zaripov a Čech Jan Kovář, zvýšili tak vedení ruského týmu už na 3:0.

Jakoukoli naději na zdramatizování zápasu sebral Lvu na začátku třetí třetiny jednoduchou dorážkou Sergej Mozjakin. Lev už je v 56. minutě díky gólu Justina Azeveda na 4:1.

Další dva zápasy vyrovnané série se odehrají v pražské O2 areně v úterý a ve čtvrtek.

Finále play-off Kontinentální hokejové ligy - 2. zápas:
Metallurg Magnitogorsk - Lev Praha 4:1 (0:0, 3:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 24. Potěchin (Juňkov, S. Těreščenko), 34. Zaripov (Lee, Mozjakin), 35. Kovář (Mozjakin, Zaripov), 41. Mozjakin (Kovář, Ibragimov) - 57. Azevedo (Mäenpää). Rozhodčí: Bělov, Odinš - Michel, Šichanov. Vyloučení: 7:4, navíc O'Byrne (Lev) na 5 min a do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 7500 (vyprodáno). Stav série: 1:1.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme