V extraligovém finále rozhodne disciplína, říkají bývalé opory Zlína a Komety

Na zlínském ledě dnes odstartuje finále extraligového play-off. Na Stadionu Luďka Čajky se domácí hokejisté utkají o první bod v sérii hrané na čtyři vítězné zápasy s Kometou Brno. Ryze moravská bitva o hokejový trůn podle odborníků vyloženého favorita nemá.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Zlína vyřadiliTřinec v play off pošesté v řadě

Hokejisté Zlína vyřadiliTřinec v play off pošesté v řadě | Zdroj: ČTK

„Oba týmy budou vycházet ze zajištěné obrany, v semifinále se jim to vyplatilo a hrají tak vlastně po celou sezonu. Myslím, že nejen první zápas, ale celá série bude vyrovnaná,“ řekl pro Český rozhlas někdejší dlouholetý zlínský hráč a trenér Stanislav Přikryl.

Podle brněnského patriota Richarda Fardy bude rozhodující, jak budou týmy disciplinované.

Přehrát

00:00 / 00:00

Stanislava Přikryla a Richarda Fardu před finále play off zpovídal Jiří Chum

„Když byly oba týmy v semifinále nedisciplinované, tak prohrály. Hodně gólů padá v přesilovkách, kdo bude disciplinovanější, ten vyhraje,“ má jasno bývalý útočník, který v roce 1965 pomáhal pro Brno získat dosud poslední mistrovský titul.

Podle Přikryla může být pro Zlín výhodou, že dokáže během zápasu udělat málo chyb.

„V některých zápasech byli hráči nedisciplinovaní, ale když se budou soustředit, tak by to pro ně mohla být výhoda. Zlín se pyšní výbornou obranou a také dobrým protiútokem,“ dodal Přikryl, jenž stál u výchovy dnešních opor Zlína, třeba Petra Čajánka nebo Jaroslava Balaštíka.

Kometa chce ve finále play-off navázat na letošní výsledky, Zlín věří v podporu fanoušků

Číst článek

Přednosti brněnských hokejistů jsou s těmi zlínskými podobné.

„Kometa také velmi dobře brání. V posledním zápase na Spartě sice rychle prohrávali 0:2, ale svou vůlí a bojovností nakonec postoupili. Pokud se navíc k brankáři přikloní hokejové štěstí, tak sérii může vyhrát Kometa,“ přemítá Farda, dlouholetý československý reprezentant, který startoval i na olympijských hrách.

Jiří Chum, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme