Policie v Českém Těšíně zakročí proti přibývajícímu počtu bezohledných řidičů

Strážníci z Českého Těšína přitvrdí v postupu proti bezohledným řidičům, kteří v ulicích stále častěji šlapou na plyn. Nedávno policisté zastavili hříšníka, který si spletl město se závodní dráhou a jel v úzké uličce více než stokilometrovou rychlostí. Podobných motoristů podle strážníků přibývá. I když jim hrozí ztráta bodů i pokuta, nerespektují značky, nepouštějí chodce a hazardují s životy.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

řidič

řidič | Foto: stock exchange

Jednasedmdesátiletý pan Jaroslav má v ruce tašku s nákupem a bezradně se dívá vlevo a vpravo. Stojí u cesty, po které někteří řidiči jezdí skoro 120kilometrovou rychlostí. Tradiční padesátku i přechody často ignorují.

„Bojím se silnici přejít. Bude zázrak, když přejdu. Jde o to, aby ten, kdo udělá přestupek, něco rozbije a tak dále, dostal velkou pokutu. Pak to teprve půjde. Lidé se prostě musejí něčeho bát,“ myslí si.

Českotěšínští strážníci nedávno zastavili rekordmana, který se mezi domy proháněl jako po dálnici. I proto teď v kritických místech hlídají s radary častěji.

Přehrát

00:00 / 00:00

O bezohledných řidičích v Českém Těšíně informoval reportér Stanislav Janalík

„V místě, kde je povoleno jet 50kilometrovou rychlostí, jel 113 kilometrů za hodinu. Měříme v místech, kde je větší pohyb dětí, kolem škol a všude, kde je dodržování rychlosti důležité,“ potvrzuje šéf strážníků Petr Chroboczek.

„Na to se skoro nedá nic říct. Já bych takovým řidičům sebral průkaz na doživotí, ne jen na rok,“ dodává k případu zmíněného „závodníka“. Zároveň připouští, že kvůli tomu, aby s některými hříšníky zatočili, by museli stát u silnice 24 hodin denně. Recept vidí za hranicemi.

„Stačí se podívat na Slovensko. Když přejedete přes hranici, každý automaticky zpomalí, protože má strach, že jinak dostane pokutu. Automaticky dodržuje rychlost, ví, že na obvodních odděleních radary jsou,“ říká.

Řešením by podle některých lidí mohly být i radary s kamerami v nejkritičtějších místech. Ty jsou ale nákladné a navíc nezajistí, že bezohlední řidiči nedupnou na plyn jen o kus dál.

Stanislav Janalík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme