Superfinále rozhodne o florbalových mistrech, divácký rekord se neřeší

Jediný zápas rozhodne o držitelích mistrovských titulů ve florbale. V pražské O2 areně se potřetí v historii bude hrát superfinále. Premiéru mělo v roce 2012 a získalo si oblibu. Loni do hlediště přišlo víc jak deset tisíc fanoušků, letos o rekordu v návštěvnosti organizátoři nechtějí mluvit.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Superfinále play off florbalové extraligy mužů JM Chodov - 1. SC Vítkovice hrané 20. dubna v pražské O2 areně. Hráči Vítkovic se radují z vítězství.

Superfinále play off florbalové extraligy mužů JM Chodov - 1. SC Vítkovice hrané 20. dubna v pražské O2 areně. Hráči Vítkovic se radují z vítězství. | Zdroj: ČTK

„Na divácké rekordy jsme ani neútočili. I proto jsme i kampaň na superfinále zahájili o 4 měsíce později,“ vysvětlil prezident České florbalové unie Filip Šuman s tím, že přednost mělo ženské mistrovství světa.

Menším diváckým zájmem ale superfinále ani tak trpět nebude. „Jsme strašně mile překvapení, jak málo se to projevilo. Budeme se blížit k loňskému číslu. Útoky na divácké rekordy a jednou i vyprodání O2 areny přijdou až v následujících letech,“ věří Filip Šuman.

Přehrát

00:00 / 00:00

S organizátorem a aktérem florbalového superfinále mluvil Pavel Petr

Pro hráče je duel na palubovce O2 areny velkým svátkem. „Rychle zapomínám a dva roky od posledního superfinále jsou pro mě jako věčnost,“ říká opora Tatranu Střešovice Martin Richter, jehož tým v boji o titul chyběl.

„Bude to pro úžasný pocit. I kdyby to tak bylo každý rok, nemůže superfinále omrzet,“ těší se klíčová postava pražského zástupce v superfinále.

Tatran Střešovice nastoupí proti Vítkovicím ve 4 hodiny odpoledne. V ženském finále se hodinu po poledni utkají vítkovické florbalistky s hráčkami pražského Herbadentu.

Pavel Petr, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme