Zoo v Táboře jde do dražby, návštěvníci tam zatím mohou chodit bez omezení

Zoologická zahrada v Táboře jde dnes do dobrovolné dražby. Její akcionáři tak chtějí řešit ekonomické problémy. Vyvolávací cena za dvacetihektarový areál s osmdesáti druhy zvířat je šedesát pět milionů korun.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Puma jihoamerická je právem chloubou Zoo Tábor-Větrovy

Puma jihoamerická je právem chloubou Zoo Tábor-Větrovy | Foto: Zoologická zahrada Tábor – Větrovy

Dražba se koná dnes před polednem. Pro návštěvníky se zatím nic nemění. „Zatím to je otevřené, zatím to furt běží,“ potvrdil jeden z pracovníků zahrady.

Jak dlouho tento stav potrvá, napoví právě dnešek. Jeden z majitelů zoo Libor Hrubý přiznává, že se zahrada ocitla ve vážných ekonomických problémech. Akcionáři je chtějí řešit právě prodejem zahrady v dražbě.

„V případě, že bude dražba úspěšná, tak budou z jejího výtěžku především uhrazeny všechny závazky společnost a i doufáme, že zoologická zahrada bude fungovat dál. V případě, že se tak nestane, tak to bude směřovat k tomu, že zoologická zahrada zanikne,“ uvedl Hrubý.

První problémy Libora Hrubého začaly loni na podzim, kdy jej policisté obvinili, že nezaplatil stavbu restaurace a penzionu, které jsou součástí areálu zoologické zahrady. Škoda podle policie dosáhla 46 milionů korun.

Hrubý se pak postupně neúspěšně pokusil zoo prodat Jihočeskému kraji a městu Tábor. Dnes to zkusí v dobrovolné dražbě.

Areál Zoo Tábor-Větrovy zahrnuje asi 20 hektarů plochy | Foto: Zoologická zahrada Tábor – Větrovy

Jan Kopřiva Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme