Michal Broš přiblížil Mladou Boleslav extralize, Chomutov udržel naději

Hokejistům Mladé Boleslavi chybí poslední bod k zajištění postupu do extraligy. Jistotě se přiblížili díky výhře na ledě, které je jasným sestupujícím do první ligy. Ve druhém zápase vyhrál Chomutov na ledě Olomouce v prodloužení.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

O postupu Mladé Boleslavi do extraligy rozhodl hattrickem Michal Broš (na fotografii uprostřed)

O postupu Mladé Boleslavi do extraligy rozhodl hattrickem Michal Broš (na fotografii uprostřed) | Zdroj: ČTK

Boleslavští hokejisté šli do vedení v prvních deseti minutách druhé třetiny. Díky dvěma brankám Michala Broše vykročili za vítězstvím.

Domácí Rytíři ale dokázali zápas otočit. Do konce druhé třetiny vyrovnali Vojtěch Šilhavý a Petr Tenkrát na 2:2, v úvodu závěrečné části poslal domácí do vedení Michal Dragoun.

Obrat v zápase ale předvedla i Boleslav. Na 3:3 vyrovnal Martin Látat a vítězný gól vstřelil v 50. minutě Michal Broš, který po samostatné akci završil svůj hattrick. V poslední minutě ještě pečetil výsledek střelou do prázdné branky Milan Mikulík.

Olomouc dělila minuta od postupu

O druhém postupujícím ještě není jasno. Chomutov totiž dokázal zvítězit v Olomouci 3:2 v prodloužení. Také zápas na Hané byl vyrovnaný. Na úvodní branku domácího Michala Vodného ve 13. minutě odpověděl chomutovský Ondřej Kaše a nerozhodný stav vydržel až do třetí třetiny.

Domácí se opět ujali vedení ve 47. minutě po gólu devatenáctiletého Aleše Jergla. Olomouc měla v tu chvíli nakročeno do extraligy.

Jistotu postupu ale olomouckým hokejistům vzal jednu minutu a jedenáct sekund před koncem. David Hruška, který poslal zápas do prodloužení. V něm rozhodl o výhře Chomutova Ľuboš Bartečko.

10. kolo baráže o hokejovou extraligu:
Rytíři Kladno - BK Mladá Boleslav 3:5 (0:0, 2:2, 1:3)
Branky a nahrávky: 37. Šilhavý (T. Kaberle, Bílek), 38. Tenkrát (M. Hořava, Patera), 42. Dalecký (Eberle, David Růžička) - 26. Broš (D. Výborný, Musil), 31. Broš (Pojkar, Klimenta), 44. M. Látal (Starý, Žabka), 50. Broš, 60. Mikulík (Musil). Rozhodčí: Mikula, Souček - Blümel, Ondráček. Vyloučení: 7:2. Využití: 0:1. Diváci: 1740.

HC Olomouc - Piráti Chomutov 2:3 v prodloužení (1:1, 0:0, 1:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 5. Vodný (Bartoň, Marosz), 47. Jergl (Diviš, Švaňhal) - 13. O. Kaše (J. Stehlík), 59. D. Hruška (Hřebejk), 65. Bartečko (J. Svoboda). Rozhodčí: Hradil, Husička - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 3:6, navíc Sikora (Chomutov) 10 min. Bez využití. Diváci: 5500 (vyprodáno).

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme