Matějská pouť v Praze sice končí, majitelé atrakcí ale okamžitě vyrážejí na další turné

Tradiční Matějská pouť na pražském Výstavišti dnes končí, trvala přesně 52 dní. Pro majitele atrakcí pouť znamenala pouze zahájení sezony. Většina vyráží na další turné po republice a vydělávat jezdí často také do zahraničí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Matějská pouť začíná.

Matějská pouť začíná. | Foto: Filip Jandourek

Pouť organizuje rodina Kočkových. A právě Olga Kočková, která sedí u kasy v malé budce pod velkým ruským kolem, vysvětluje, jak probíhá kolotočová sezona.

„Pro zdejší lidi sezona nekončí, protože už během tohoto hostování mají naplánované rozjezdy po republice i do zahraničí. Do zahraničí jezdí skoro po celé Evropě – Polsko, také hodně do bývalého sovětského svazu,“ popisuje.

Přehrát

00:00 / 00:00

Rozhovor s Olgou Kočkovou připravil Jaroslav Gavenda

A dodává, že kočovný život není jednoduchý, protože lidé, kteří provozují pouťové atrakce, mají vysoké finanční výdaje ještě před tím, než samotná pouť začne. O tom jaká bude sezona, rozhoduje hlavně počasí, které ovlivní návštěvnost.

Paní Kočková přibližuje, co majitelé atrakcí budou dělat po skončení Matějské pouti.

„Každý si to plánuje už rok dopředu, aby měl zajištěno, jak odsud odjede. Protože nemůže někam přijet a nemít tam zařízený přípoj proudu, vody nebo plac,“ vysvětluje.

Atrakce na pražské Matějské pouti jsou podle České obchodní inspekce v lepším technickém stavu než v minulých letech. Inspektoři zkontrolovali celkem 15 z nich.

Zaměřili se hlavně na ty, u kterých loni odhalili nedostatky ohrožující bezpečnost. Letos ale odhalili pouze formální pochybení u jedné novější atrakce.

Veronika Neprašová, Jaroslav Gavenda Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme