Zastupitelé Netolic opět odložili prodej kulturního domu

Už skoro rok usiluje sběratel historických motocyklů Petr Hošťálek o koupi kulturního domu v Netolicích na Prachaticku. Chce z něj vybudovat muzeum techniky. Včera večer z jednání netolických zastupitelů odjížděl opět s nepořízenou. Před klíčovým hlasováním totiž dostal starosta Netolic obálku s konkurenční nabídkou.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kulturní dům v Netolicích

Kulturní dům v Netolicích | Foto: Václav Malina

Petr Hošťálek hodlá o zanedbaný objekt bojovat dál.

„Já mám nějaký záměr a pro ten jsem ochotný něco podniknout. Něco podstoupit. Dnes jsme se dozvěděli, že se objevil další zájemce, který poslal vyšší nabídku – mimochodem ten rozdíl je v dané situaci naprosto zanedbatelný, 150 tisíc korun dneska asi není podstatná částka,“ říká.

Přehrát

00:00 / 00:00

O plány Netolic s kulturním domem se zajímal reportér Václav Malina

„Myslím si, že jediný rozumný krok, který zastupitelstvo může udělat, je pozvat si dalšího zájemce a zjistit, o koho se jedná a co nabízí. Nejsem natolik sebestředný, abych si neuvědomoval, že může dojít k situaci, že ten člověk skutečně nabídne něco lepšího a že se to městu Netolice bude víc líbit a víc hodit,“ dodává.

Zatímco Petr Hošťálek se o kulturní dům v Netolicích zajímá téměř rok, na stole starosty Oldřicha Petráška přistála další nabídka.

„Je to nabídka Vladimíra Frčka. Píše, že by zajistil, aby kulturní dům sloužil k pořádání veškerých kulturních a veřejně prospěšných akcí pro město Netolice. Nabízí 555 tisíc korun,“ informuje a doplňuje:

„Vzhledem k tomu, že nám osoba pana Frčka, jeho bližší podnikatelské záměry ani jeho zkušenosti s pořádáním takových akcí není známá, domluvili jsme se na zastupitelstvu, že uvedeného zájemce pozveme na pracovní zastupitelstvo, aby nám své záměry představil.“

Záměr Petra Hošťálka s kulturním domem netoličtí zastupitelé znají. Jeho konkurenta si chtějí poslechnout v nejbližších týdnech.

Václav Malina Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme