Na německých dálnicích se kvůli začátku Velikonoc očekává silný provoz a kolony

Se silným provozem a kolonami musí počítat řidiči na německých dálnicích. Automotoklub ADAC varuje před zvýšeným provozem už od dnešního odpoledne. V Německu podobně jako v dalších sousedních zemích je Velký pátek volným dnem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Uzavírka tunelu Panenská na čas zablokovala dálnici D8 - kolona, kamiony, zácpa

Uzavírka tunelu Panenská na čas zablokovala dálnici D8 - kolona, kamiony, zácpa | Zdroj: ČTK

Rušno zřejmě bude hlavně na dálnicích směrem na jih nebo k německému pobřeží. Se silným provozem musí řidiči počítat také na obchvatech kolem velkých měst, především Berlína, Mnichova nebo Stuttgartu.

S výjimkou Hamburku mají všude velikonoční prázdniny, v sousedním Sasku začínají právě dnes. ADAC navíc předpokládá, že řidiči využijí velikonočního volna k výletům nebo návštěvám příbuzných.

Spolkový ministr dopravy Alexander Dobrindt po zkušenostech z minulých let doporučil jednotlivým spolkovým zemím, aby omezily provoz nákladních aut na dobu mezi 22. a 6. hodinou ráno a aby během volných dní byly stavební uzávěry jen tam, kde je to nezbytně nutné.

Klára Stejskalová, mka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme