Britové míří na velikonoční svátky houfně do ciziny. Mezi destinacemi vede Španělsko

I letos zamířili Britové na velikonoční svátky hromadně do ciziny. Celkem jich z ostrovů vycestovalo nebo se teprve vydá na cestu až 1,6 milionu. Žně mají i britští hoteliéři, včetně ubytovacích zařízení v oblastech, které nedávno postihla přírodní pohroma.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Na letišti

Na letišti | Foto: Jan Rosenauer

Mezi zahraničními destinacemi vede u Britů Španělsko, v závěsu následované Tureckem, Tuniskem a Floridou. Co se týče městských pobytů o velikonočním víkendu, bodují nejvíc Paříž a Amsterdam. Z britských měst pak Londýn a skotský Edinburgh.

Rušno je i v ostrovních vzdušných přístavech. Z londýnského letiště Heathrow má na velikonoční svátky odletět celkem 370 tisíc lidí, z Gatwicku pak 200 tisíc. O víkendu se dá ve Spojeném království do pohybu také 16 milionů aut. Rušno je a bude i na železnici.

Přehrát

00:00 / 00:00

O velikonoční dovolené Britů informoval londýnský zpravodaj ČRo Jiří Hošek

Podle společnosti Visit England se alespoň jednu noc mimo svůj domov chystá strávit o Velikonocích 3,5 milionu dospělých Britů.

Britský turistický ruch si má letos během Velikonoc přijít na 800 milionů liber, z čehož 700 milionů připadá na Anglii. Hodně lidí se rozhodlo podpořit regiony poničené nedávnými záplavami a bouřemi. Hoteliéři v Devonu a Somersetu tak hlásí o třetinu vyšší obsazenost než v loňském roce.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme