Fotbalová Plzeň vyhrála na Slavii, sešívaní zůstávají předposlední

Viktoria Plzeň vyhrála v dohrávaném zápase 25. kola Gambrinus ligy na hřišti Slavie 2:0 a stáhla náskok vedoucí Sparty na 10 bodů. Sešívaní pět kol před koncem soutěže spadli na 15. místo tabulky.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Plzeňští hráči se radují z gólu na hřišti Slavie

Plzeňští hráči se radují z gólu na hřišti Slavie | Zdroj: ČTK

První velkou šanci měl hned ve druhé minutě plzeňský Daniel Kolář, který se ocitl sám před Černým, ale byl nachytán v těsném ofsajdu. Tomu se po půlhodině vyhnul Stanislav Tecl, který šel sám na brankáře Slavie, zakončení ale zpomalil a zneškodnil mu ho vracející se Smejkal.

V sešívaném dresu byl nejaktivnější Martin Juhar, z jeho dvou střel ale jedna mířila vedle, druhou chytil plzeňský gólman Kozáčik.

Úvodní branku obstaral až v nastavení prvního poločasu Jan Kovařík, který přesnou střelou z přímého kopu zařídil Viktorii vedení.

„Bylo to spíš bojovné než fotbalové utkání. Slavia to ubojovává, ale nedaří se jí. My jsme přijeli vyhrát, pro pohodu v kabině je důležité vyhrávat, i když máme druhé místo asi zaručené,“ řekl Českému rozhlasu po zápase střelec prvního gólu.

Trenér Plzně Uhrin prý urážel slávistu Nevese. Nic jsem mu neřekl, hájí se

Číst článek

Velkou šanci na vyrovnání měl těsně před uplynutím hodiny hry stoper Slavie Milan Škoda, po rohovém kopu ale hlavičkoval těsně nad Kozáčikovu branku. Do dalších velkých šancí se pražský tým nedostal.

Vedení Viktorie v nastaveném čas znásobil přesnou hlavičkou Wágner a pojistil tak vítězství hostů 2:0.

Dlouhé čekání Sparty na ligový titul může skončit už tento týden

Číst článek

Plzeň díky výhře snížila náskok Sparty v čele tabulky na 10 bodů, Slavia je po pětadvacátém kole na 15. příčce tabulky. V dalším kole ji čeká veledůležitý zápas na hřišti Bohemians.

Na zápas se nedostali dva fanoušci Slavie, které po policie zadržela a odvedla k přestupkovému řízení po protestu před stadionem. Další dva dostali pokutu.

25. kolo první fotbalové ligy:
Slavia Praha - Viktoria Plzeň 0:2 (0:1)
Branky: 45.+1 Kovařík, 90.+2 Wágner. Rozhodčí: Proske - Nádvorník, Hájek. ŽK: Neves - Hejda, Procházka. Diváci: 7742.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme