Střelkyně Emmons si po návratu k terčům potřebuje zvyknout na nová pravidla

Olympijská vítězka Kateřina Emmons se po mateřské dovolené znovu vrací ke střelbě. Deset měsíců po porodu syna Martina Henryho má za sebou první mezinárodní závody, na kterých skončila druhá. Dál ale nechce nic uspěchat, svou přípravu směřuje až k mistrovství Evropy v příštím roce a olympijským hrám v Riu 2016.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Letní olympijské hry Londýn 2012. Sportovní střelba, vzduchová puška ženy, 28. července. Kateřina Emmons vybojovala čtvrté místo

Letní olympijské hry Londýn 2012. Sportovní střelba, vzduchová puška ženy, 28. července. Kateřina Emmons vybojovala čtvrté místo | Zdroj: ČTK

Medaili sice Kateřina Emmons na hrách v Londýně nezískala, ale i tak byl její návrat po první mateřské dovolené obdivuhodný. Vyhrála dva závody Světového poháru, na dalších dvou byla druhá a vyrovnala světový rekord.

Comeback to byl sice úspěšný, ale jeho rychlost se české střelkyni vymstila zdravotními problémy. A těm by se tentokrát chtěla vyhnout.

Přehrát

00:00 / 00:00

Kateřina Emmons po návratu z druhého mateřství už opět závodí

„Je opravdu důležité vše si rozvrhnout, nikam nespěchat. Jinak to může dopadnout jako minule, že to přepísknu. Začnou mě bolet kyčle, které budou bolet dlouho, záněty se totiž hojí špatně. Pak to nebude mít takovou šťávu a odvařím se,“ uvědomuje si Kateřina Emmons.

Priority se sympatické střelkyni změnily už po narození dcery Julie, druhé dítě pak vše ještě znásobilo.

„Důležité je, abych měla čas na děti a aby doma vše šlapalo. První rok a půl Martínkova života proběhl v pohodě, což je nejdůležitější. Až bude větší, tak bude vše trochu snadnější,“ potvrzuje, že na prvním místě je teď prostě rodina.

S novinkami v pravidlech se zatím nesrovnala

Medailí mají u Emmonsových nespočet. Získat další bude teď pro Kateřinu zase o něco těžší. Jednak se stará místo jednoho už o dvě děti, ale také se během jejího odpočinku změnila pravidla. V základním závodě se střílí na desetiny a finále je vyřazovací.

„Určitě to je náročnější. Pravidla nemám zažitá, takže čekám na povely a střelba mi déle trvá. A jak je méně času, tak jsem i ve větším presu,“ přiznává Kateřina Emmons.

Právě kvůli přivyknutí na nové změny má trojnásobná olympijská medailistka v plánu několik modelových závodů na zkoušku. Těmi ostrými bude šetřit. Po plzeňské Velké ceně Osvobození pojede do Mnichova na svůj jediný letošní Světový pohár, pak už se bude v klidu připravovat na mistrovství Evropy 2015 a olympijské hry v Riu 2016.

Jan Suchan, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme