Hokejisty Boleslavi a Olomouce dělily od jisté účasti v extralize necelé dvě minuty

Hokejisté Mladé Boleslavi zvítězili v dalším kole baráže na ledě Kladna 5:3. Když ale odcházeli do kabiny, vítězství neslavili. Pozorně totiž sledovali, jak dopadne souběžně hraný zápas mezi Olomoucí a Chomutovem. K jistotě účasti v příštím ročníku extraligy totiž potřebovali, aby domácí Kohouti s Piráty neprohráli.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Olomoučtí hokejisté (v bílém) přišli o jistý postup do extraligy v domácím utkání s Chomutovem

Olomoučtí hokejisté (v bílém) přišli o jistý postup do extraligy v domácím utkání s Chomutovem | Zdroj: ČTK

„V kabině bylo ticho, vítězná písnička se nepouštěla. Čekalo se, jak zápas v Olomouci dopadne. Nedošlo na žádné padání hlav, ani na nadávky. Pořád to máme ve svých rukách,“ říkal klidným hlasem mladoboleslavský Michal Broš.

Zkušený útočník si je dobře vědom, že jeho týmu stačí k postupu do extraligy v posledních dvou barážových kolech uhrát alespoň bod.

Přehrát

00:00 / 00:00

Boleslav s Olomoucí nepanikaří, baráž mají ve svých rukách

Oslavy musí odložit i Olomouc, která ještě minutu a jedenáct sekund před třetí sirénou vedla nad Chomutovem 2:1. Pokud by dotáhla zápas do vítězného konce, zajistila by si postup nejen ona, ale na dálku by pomohla i Mladé Boleslavi.

Jenže Chomutov dokázal nejen vyrovnat, ale dvě sekundy před koncem prodloužení dokonat obrat. „Naštve to, už jsme mohli mít vystaráno. Příště to snad už dotáhneme,“ zůstával nad věcí mladý útočník Hanáků Aleš Jergl.

Kladno potrápilo v hokejové baráži Boleslav, jeho výsledky budou důležité

Číst článek

Jeho optimistický pohled na celou situaci jasně dokumentuje to, jak Olomouc v celé baráži zatím vystupuje.

„Pořád se můžeme dívat optimisticky a věřím, že postoupíme. A kdyby se to nepodařilo, nikdo se tady věšet nebude, protože my můžeme akorát získat,“ říká trenér Olomouce Jiří Dopita.

Oba prvoligové týmy si postup mohou paradoxně zajistit v pátečním vzájemném utkání. Pokud v Olomouci prohraje Mladá Boleslav po prodloužení nebo po samostatných nájezdech, budou slavit oba celky bez ohledu na to, jak dopadnou zbývající duely.

Petr Kadeřábek, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme