Nevěřil jsem, že budu chytat, říká zlínský brankář Kašík po prvním finále

Po střechu zaplněný zimní stadion Luďka Čajky vyvolával po skončení prvního finálového zápasu hokejové extraligy jméno Libora Kašíka. Díky jeho čistému kontu se Zlín ujal ve finálové sérii s Brnem vedení 1:0.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zlínský brankář Libor Kašík při zákroku během prvního zápasu finálové série

Zlínský brankář Libor Kašík při zákroku během prvního zápasu finálové série | Zdroj: ČTK

„Pan Hrazdíra si ze mě dělal legraci, že budu chytat finále. Já jsem se smál a vůbec jsem tomu nevěřil. Teď doufám, že to bude dobré,“ spokojeně se po zápase usmíval Libor Kašík, který zmínil jméno Richarda Hrazdíry, trenéra zlínských gólmanů.

Zlínští trenéři během play-off protočili v tři gólmany - Kašíka, Štůralu a Horčičku. Nakonec se těsně před prvním extraligovým finále domluvili, že začne Libor Kašík a jeho snaha potvrdit, že patří ke gólmanské špičce, přinesla jasnou výhru Zlína 3:0.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Liborem Kašíkem mluvil ve Zlíně redaktor Českého rozhlasu Štěpán Pokorný

Domácí se v závěru duelu se ubránili i dvojnásobné početní výhodě. Ta byla pro Libora Kašíka docela náročná.„Snažím se celý zápas přemýšlet tak, že musím chytit každou střelu a soustředit se i na nahození od druhé modré čáry,“ říká zlínský brankář o tlaku soupeře.

Na vychytané čisté konto už zapomněl. „Zápas je za mnou a už bych se k němu nevracel, protože před námi může být dalších šest těžkých zápasů, musíme myslet dopředu. Když mi kluci pomůžou, bude to jenom dobré,“dodává Libor Kašík.

Druhý zápas finálové série začíná na Zimním stadionu Luďka Čajky dnes od 18 hodin a 20 minut.

Štěpán Pokorný, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme