Bayern postupuje přes United do semifinále LM, Atlético vyřadilo Barcelonu

Fotbalová Liga mistrů už zná všechny semifinalisty. Bayern Mnichov nepřipustil na domácím trávníku senzaci v zápase s dlouhodobým rivalem Manchesterem United, po úspěšném obratu zvítězil 3:1 a díky remíze z úvodního utkání postoupil do další fáze soutěže. V té nebude chybět Atlético, které nejprve remizovalo 1:1 na hřišti Barcelony a dnes zvítězilo 1:0 v Madridu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Thomas Müller slaví se svými spoluhráči svůj zásah do sítě United

Thomas Müller slaví se svými spoluhráči svůj zásah do sítě United | Zdroj: Reuters

Hráči United, kteří v Mnichově nakonec nastoupili i s Waynem Rooneym v sestavě, se v první půli pouze bránili územní převaze domácích fotbalistů. Přímo na španělského gólmana De Geu ale nedoletěl ani jeden pokus z kopaček německých mistrů.

Pár minut po přestávce bylo ale na trávníku v Allianz Areně poprvé živo, a to více, než by si plné bouřlivé tribuny přály. Rychlou akci hostů zakončil parádní ránou do levého rohu Neuerovy branky Evra.

Odpověď přišla vzápětí. Sotva se hráči Manchesteru poplácali u rohového praporku, už koukali na slavícího Mandžukiče. Chorvatský útočník přesnou hlavičkou uklidil Ribéryho centr.

Obrat ve skóre pak o několik minut později zařídil Robben. Levé křídlo Bayernu nejprve upustilo od svého hesla: Běž, potáhni do středu a vystřel. Namísto toho třicetiletý Nizozemec přihrál na malé vápno Müllerovi, jenž se štěstím překonal padajícího De Geu.

Třetí gól bavorského giganta pak zařídil Robben kompletně sám. Nešťastník předloňského finále Ligy mistrů a hrdina toho loňského obešel několik protihráčů a z hranice vápna poslal oblíbenou levačkou míč k tyči.

Bayern má po výhře nad Rudými ďábly stále šanci stát se prvním týmem, který v Lize mistrů obhájí titul. Podobný kousek se ještě v tehdejším PMEZ podařil v roce 1990 AC Milán.

Semifinále LM bude poprvé od roku 2007 bez Barcelony

Atlético se muselo obejít bez nejlepšího střelce soutěže Costy, toho alepoň aktivitou nahradil další kanonýr Villa. Gólový rekordman španělské reprezentace trefil tyč a břevno. Silný úvodní tlak madridských hráčů ale už předtím zužitkoval zblízka Koke.

Barcelona si ve druhém poločase vypracovala několik nadějných příležitostí. Messiho hlavička šla ale těsně mimo a velkou šanci Neymara zneškodnil Courtois. V závěru pak náskok mohli navýšit domácí hráči, jenže skóre zůstalo beze změn.

Atlético tak dosáhlo svého nejlepšího výsledku od roku 1974, kdy hrálo finále Poháru mistrů evropských zemí, předchůdce Champions League. V Lize mistrů bylo nejlépe ve čtvrtfinále v roce 1997. Poprvé od roku 2007 bude mezi nejlepšími čtyřmi týmy Ligy mistrů naopak chybět Barcelona.

Výsledky odvet čtvrtfinále fotbalové Ligy mistrů:

Bayern Mnichov - Manchester United 3:1 (0:0)
Branky: 59. Mandžukič, 68. Müller, 76. Robben - 57. Evra. Rozhodčí: Eriksson - Klasenius, Wärnmark (všichni Švéd.). ŽK: Rafinha - Vidič, Evra. Diváci: 67 300. První zápas: 1:1, postoupil Bayern.

Atlético Madrid - FC Barcelona 1:0 (1:0)
Branka: 5. Koke. Rozhodčí: Webb - Mullarkey, Cann (všichni Angl.). ŽK: Koke - Busquets, Mascherano, Alves. Diváci: 54 000. První zápas: 1:1, postoupilo Atlético.

Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme