Finále volejbalové extraligy je vyrovnané, Budějovičtí vyhráli v Liberci

Volejbalisté Českých Budějovic vyrovnali stav finálové série extraligy na 1:1. V druhém utkání v Liberci vyhrál Jihostroj po dramatickém průběhu 3:2 a připravil domácí Dukle první porážku po sérii 32 vítězných zápasů v extralize a Českém poháru.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Volejbalisté Českých Budějovic vyrovnali finálovou sérii extraligy na 1:1

Volejbalisté Českých Budějovic vyrovnali finálovou sérii extraligy na 1:1 | Zdroj: ČTK

„Hůř jsme podávali, od toho se všechno další odvíjelo. Udělali jsme spoustu chyb, to prostě ve finále nejde. Ve čtvrtém setu jsme zabrali, zvedli jsme se, ale v tie-breaku jsme to nedokázali zopakovat," řekl v přenosu na tvcom.cz univerzál Liberce Jan Hadrava.

Jihočeši se tentokrát v obraně zaměřili právě na Hadravu a tato taktika jim dokonale vyšla. Poměrem 25:22 získali úvodní set, což byl po páteční hladké prohře 0:3 jejich první dílčí úspěch ve finálové sérii, a neměli daleko ani k výhře v druhé sadě, nakonec ji ale prohráli 28:30.

Svěřence Jana Svobody to ale nikterak nevykolejilo. Třetí set hosté vyhráli 25:23 a v průběhu toho čtvrtého vystoupal jejich náskok až na závratných osm bodů.

Jenže Dukla se své dlouhé vítězné série nechtěla vzdát ani za stavu 11:19 nebo 18:23. Domácí tým s veterány Řezníčkem a Staňkem v sestavě zabojoval a téměř ztracenou koncovku sedmi body za sebou získal.

Liberci skončila vítězná série

Rozhodlo se v tie-breaku. V něm Jihočeši vyhráli 15:9 a ukončili tak libereckou sérii 32 vítězných zápasů v domácích soutěžích.

„Hráli jsme odvážněji na servisu i v útoku a vycházelo nám to. Jsem rád, že jsme to v pátém setu dotáhli, kdybychom takový zápas prohráli, to by mě hodně mrzelo," řekl českobudějovický univerzál Michal Kriško.

Třetí finálový duel se hraje v úterý v Českých Budějovicích. V sérii o třetí místo, která se na rozdíl od finále hraje jen na tři vítězné zápasy, vede Zlín nad Příbramí 2:0. Stejně jako v pátek doma zvítězil hladce 3:0.

Play off volejbalové extraligy mužů:
Finále - 2. zápas:
Liberec - České Budějovice 2:3 (-22, 28, -23, 23, -9)
Rozhodčí: Renčín, Činátl. Čas: 136 min. Diváci: 1250. Stav série: 1:1.

O 3. místo - 2. zápas:
Zlín - Příbram 3:0 (25, 21, 15), Stav série: 2:0.

ČTK, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme