Do nadvlády Mercedesu by v Číně mohl promluvit Red Bull

Zatímco poslední Velká cena Bahrajnu byla zuřivým soubojem dvou pilotů Merdecesu o vítězství, v Číně by mohla být k vidění neméně ostrá řežba jiných týmových kolegů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sebastian Vettel ze stáje Red Bull

Sebastian Vettel ze stáje Red Bull | Zdroj: ČTK

Daniel Ricciardo a Sebastian Vettel z Red Bullu totiž skončili v kvalifikaci za sebou na druhém a třetím místě. Oba přitom chtějí od 9 hodin ráno bojovat nejen o titul týmové jedničky ale i o celkové vítězství v Šanghaji.

Obrovskou pochvalu si vysloužil od svého týmu Daniel Ricciardo za svůj výkon ve včerejší kvalifikaci. Jak sám řekl do vysílačky, už nebylo kde a jak zrychlit.

Výsledkem bylo 2. místo za suverénním Hamiltonem. Zároveň ale také poznatek, že Red Bull je zdá se zpět a opět může směle začít bojovat se zatím nedostižnou stájí Mercedes.

Přehrát

00:00 / 00:00

Velká cena Číny už by nemusela být v režii jezdců Mercedesu, jejich suverenitu chce narušit Red Bull

„Red Bull je aerodynamicky velice silným autem a jenom to dokládá, proč se kvalifikovali na fantastických místech. I proto se dá předpokládat velmi zajímavý a nepředvídatelný závod,“ říká expert na F1 Tomáš Richter.

Jeho slova by chtělo potvrdit hlavně největší pozitivní zjevení této sezóny. Australan Daniel Ricciardo si vybral od úvodního závodu v Austrálii už obrovskou porci smůly. Přesto je už nyní všem jasno, že v jeho podobě má Red Bull v rukou talent, který tu už dlouho nebyl.

„Je velice příjemným překvapením letošní sezony a troufám si říci, že Sebastian Vettel už je teď nervózní.“ Aby také ne, co se týká srovnání časů, má totiž nad obhájcem mistrovského titulu rodák z Perthu už nějaký ten čas navrch.

I když na konečných výsledcích se to zatím neprojevilo. V čínské kvalifikaci ale Vettel schytal od australského kolegy ztrátu půl sekundy a tak i on bude mít dnes o motivaci jistě postaráno.

„Pokud budou podmínky podobné jako v kvalifikaci tak Ricciardo, ale i Vettel, budou v samotném závodním režimu velmi nepříjemnými soupeři,“ prorokuje Richter nejen další souboj dvou jezdců z jednoho týmu, ale možná i totální změnu dosavadních pořádků, které reprezentovala dosud dominantní nadvláda Mercedesu.

Michal Jurman, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme