Vězeňskou službu chtějí vést tři zájemci, ředitele vybere komise

Do konkurzu na místo ředitele Vězeňské služby se přihlásili tři zájemci. Jedním z nich je i dosavadní pověřený šéf Pavel Ondrášek.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Helena Válková

Helena Válková | Foto: Filip Jandourek

Řekla to ministryně spravedlnosti Helena Válková zvolená za hnutí ANO. Zbývající dvě jména prý šéfka resortu zatím nezná.

O nástupci odvolaného šéfa Vězeňské služby Petra Dohnala rozhodne do několika dnů výběrová komise. Kdo v ní zasedne, ale Válková říct nechtěla.

„Komise je složena tak, aby budila co nejméně pochybností. Jsou v ní zástupci odborů, lidé z akademické oblasti a samozřejmě také z resortu spravedlnosti,“ řekla ministryně.

Bývalý šéf věznic Petr Dohnal však považuje své odvolání za neplatné a chce se soudit. Vězeňské službě podle něj prý hrozí dvojvládí.

„Jelikož paní ministryně, i podle názoru odborníků, vůbec nerespektuje zákon, tak takové budou důsledky", řekl Českému rozhlasu Dohnal.

Ministryně Válková však trvá na tom, že zákon neporušuje.

Tomáš Bystrý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme