Vraždy taxikářů nalezených v Uhříněvsi a v centru Prahy vyšetřuje jeden tým

Pražští kriminalisté spojili případ dvou zavražděných taxikářů, jejichž těla se našla minulý týden v Uhříněvsi, s únorovou smrtí řidiče taxislužby v centru Prahy. Na vyšetřování všech tří vražd tak pracuje jeden tým detektivů, potvrdila Radiožurnálu mluvčí pražské policie Hana Jeřábková.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vozidlo Škoda Superb pražského taxikáře, jehož tělo se našlo v Uhříněvsi

Vozidlo Škoda Superb pražského taxikáře, jehož tělo se našlo v Uhříněvsi | Zdroj: ČTK

„Objasňování všech tří vražd řeší kriminalisté v jednom pracovním týmu,“ uvedla policejní mluvčí.

Těla dvou zastřelených taxikářů ve věku 26 a 60 let se našla minulý týden na polní cestě na kraji Prahy. Pachatel či pachatelé vražd si je před tím zastavili v centru Prahy a požádali o odvoz na okraj města.

Přehrát

00:00 / 00:00

Nejnovější informace o vyšetřování vražd pražských taxikářů zjišťovala reportérka Evelyna Kulíšková

V současné době policejní experti podle Jeřábkové vyhodnocují a porovnávají zajištěné stopy. Kriminalisté mezi tím upřesnili pohyb obou taxikářů před jejich poslední jízdou a žádají také případné další svědky, aby poskytli informace k případu.

„Mladší z taxikářů odjel s posledním zjištěným zákazníkem svým Renaultem z Ječné ulice na Praze 2 v pátek 11. dubna v 01.40. Druhý zavražděný taxikář projížděl svým černým Superbem ulicemi Rytířská a Husova ve čtvrtek 10. dubna ve 23.15. Policisté proto žádají kohokoli, kdo by se pohyboval v těchto ulicích v uvedenou dobu, aby se okamžitě obrátil na linku 158,“ řekla Jeřábková.

Vozidlo Renault pražského taxikáře, jehož tělo se našlo v Uhříněvsi | Foto: ČTK | Zdroj: ČTK

Třetí vraždu taxikáře detektivové vyšetřují od začátku února. Tehdy se tělo dvaačtyřicetiletého řidiče taxislužby s prostřelenou hlavou našlo v zaparkovaném autě v Lužické ulici v Praze 2.

Zdroj blízký vyšetřování Radiožurnálu řekl, že ve všech třech případech mohla zabíjet stejná zbraň. Údajně to už potvrdila i balistická expertíza. Vrah mohl své oběti zastřelit malorážkou, a to z bezprostřední blízkosti. Pražská policie ale odmítla tyto informace oficiálně komentovat, zatím potvrdila jen to, že případy spolu nějakým způsobem souvisí.

Pražští taxikáři se kvůli vraždám bojí. V noci ale jezdit nepřestávají

Číst článek

Některá média spojují vraždy taxikářů i s únorovým případem zavražděné ženy v pražské tramvaji číslo 17. Ani k těmto spekulacím se policie nevyjádřila.

Nicméně podle dostupných oficiálních informací byla žena střelena do hlavy z malé vzdálenosti a také tato vražda se stala ve čtvrtek. V noci ze čtvrtka na pátek byli zastřeleni i všichni tři taxikáři.

Někteří řidič kvůli obavám neberou zákazníky z ulice

Pražští taxikáři jsou vraždami kolegů velice znepokojení. Ti, se kterými reportéři Radiožurnálu mluvili, například říkali, že ve čtvrtek, kdy k vraždám došlo, jim manželka zakázala jezdit v noci. Jiní řidiči neberou zákazníky na mávnutí z ulice, ale jen ty, kteří si taxi objednali před dispečink.

Před nebezpečím je vedle policie varují i zaměstnavatelé. „Určitě by měli zvažovat, koho naloží z ulice, a měla by zafungovat jejich psychologie. Máme ještě bezpečnostní tlačítko, kterým řidič vysílá SOS signál a bude pak sledován na dispečinku podle GPS polohy. Zároveň ho vidí i kolegové řidiči,“ popsala například Adéla Barnová, ředitelka jedné z pražských taxislužeb.

Nalezená těla řidičů taxislužby | Foto: Český rozhlas

Martin Hromádka, Evelyna Kulíšková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme