Plavec Michael Phelps se vrátil. V prvním závodě byl těsně druhý

Plavecký rekordman Michael Phelps skončil v prvním závodu po téměř dvouleté pauze druhý. Majitel 18 zlatých olympijských medailí těsně prohrál na US Grand Prix v Arizoně na 100 metrů motýlek s dlouholetým rivalem a kamarádem Ryanem Lochtem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michael Phelps při svém prvním závodě po návratu k závodění

Michael Phelps při svém prvním závodě po návratu k závodění | Zdroj: Reuters

Osmadvacetiletý Michael Phelps při svém prvním finále po návratu dohmátl v čase 52,13. Jeho jediný přemožitel, Ryane Lochte, byl o dvě desetiny rychlejší.

„Když vynechám obrátku, která byla určitě nejhorší v kariéře, tak to nebylo špatné. Užil jsem si to,“ řekl po závodě Phelps. „Vždycky jsem nerad prohrával, ale plaval jsem tak, jak jsem chtěl,“ dodal držitel světového rekordu.

Trojnásobný olympijský vítěz a držitel světového rekordu na této trati se rozloučil s kariérou po olympiádě v Londýně v létě 2012. Po návratu k závodům po dvaceti měsících nejprve ve čtvrtek vyhrál před Lochtem rozplavby, ale ve finále pětinásobnému šampionovi OH nestačil.

U bazénu se dobře bavil. Žertoval s ostatními závodníky, netypicky se smál na diváky, mezi nimiž nechyběla jeho matka. Svým výkonem bezpečně pokořil limit pro účast na americkém mistrovství, které bude kvalifikací pro MS 2015 v Rusku.

ČTK, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme