Program pro práci s mladými hokejisty má první výsledek, 'osmnáctka' je v semifinále MS

Čeští hokejisté do 18 let postoupili po pěti letech do semifinále mistrovství světa. Někteří z hráčů výběru trenéra Jakuba Petra už teď ukazují, že by mohli být tahouny národního týmu i v následujících letech.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejová reprezentace v úvodním utkání v havlíčkobrodské Kotlině porazila Norsko 6:2

Hokejová reprezentace v úvodním utkání v havlíčkobrodské Kotlině porazila Norsko 6:2 | Zdroj: ČTK

Úspěch reprezentační „18“ může být důkaz toho, že se s hokejovou mládeží začalo v posledních letech v Česku znovu pracovat lépe.

„Určitě to důkaz je. Ukázalo se, že program, který se nastartoval na svazu před pěti lety pod dohledem Tomáše Krále, ukazuje první výsledky. Samozřejmě ta práce je dlouhodobá, na výsledky jsme čekali 4-5 let,“ myslí si trenér české „20“ Miroslav Přerost.

Ten sleduje turnaj přímo ve Finsku. „Dá říct, že konečně máme zase v tom věku 16-17 let hráče, kteří jsou tahouny reprezentace a jsou více než konkurenceschopní světové špičce.“ A to je dobrá zpráva i pro starší české mládežnické týmy.

Přehrát

00:00 / 00:00

O hokejovém MS do 18 let mluvil na Radiožurnálu Petr Král s trenérem české 20 Miroslavem Přerostem

„Už loni jsme měli velmi mladé mužstvo ve dvacítkách. Objevili se tam hráči jako Pastrňák, Vrána, tady se ukazují další hokejisté zajímaví pro dvacítku. Mám plný blok! Je dobré, když vidíte hráče ročníku 1997, jako je Kaše, Špaček, kteří se ukazují ve velmi dobrém světle,“ těší Přerosta, že má pro reprezentační „20“ z čeho vybírat.

V semifinále aktuálního turnaje hráčů do 18 let nastoupí český výběr proti Kanadě. A podle Miroslava Přerosta má šanci postoupit. „Ukázali jsme, že jsme jednoznačně schopní bojovat proti každému týmu světové špičky. Bude to tvrdý vyrovnaný boj, bude záležet na spoustě drobností.“

Lídrem českého týmu ve Finsku je útočník Jakub Vrána, který je sedmi góly nejlepším střelcem turnaje. „Věřím, že konečně využijeme toho, že máme v mužstvu střelce par excellence, který tady vede tabulku a už absolvoval dva šampionáty dvacetiletých,“ připomíná trenér české hokejové „20“ Miroslav Přerost.

Petr Kadeřábek, Mirko Vasić, Petr Král Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme