Z pardubických Tyršových sadů zmizí nebezpečné stromy, rozhodl o tom přeloučský úřad

Městský úřad v Přelouči rozhodl o odstranění nebezpečných stromů v pardubických Tyršových sadech. Úřad povolil odstranění 79 stromů a čtyř keřových skupin. Místo nich bude muset město v parku vysázet novou zeleň. Deset vzrostlých dřevin pak odborníci označili za životu nebezpečné.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tyršovy sady - Pardubice

Tyršovy sady - Pardubice | Foto: Jiří Štefl | Zdroj: Český rozhlas

Radnice požádá o skácení stromů městskou policii. Ta má podle náměstka primátorky Františka Brendla ze sdružení Pardubáci vyškolené zaměstnance i pracovní techniku:

„My dlouhodobě víme, že nejsou v dobrém stavu. Budeme chtít, aby to bylo v podstatě obratem. Myslím, že o spolupráci požádáme městskou policii, která na to má své proškolené lidi. Těch deset stromů by odstranili oni.“

Ke kácení ale dojde pouze v případě, že se proti rozhodnutí přeloučského úřadu neodvolají občanská sdružení. Ta ale s největší pravděpodobností tak učiní.

Pardubická radnice se snaží opravit Tyršovy sady už od roku 2002. Projekt nejdříve zablokovali ekologičtí aktivisté, kterým vadilo kácení stromů, poté přišly problémy s dodavatelskou firmou a výběrovým řízením.

Tyršovy sady - vizualizace | Foto: Vlastimil Koupal

Naďa Kubínková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme