Uzavírka Pražského mostu v Jihlavě přináší komplikace okolním obyvatelům

Dnes se řidičům osobních aut a kamionům uzavřel průjezd Pražským mostem v Jihlavě. Zákaz vjezdu přináší potíže i lidem z přilehlé úzké ulice, kudy si řidiči podél řeky krátí cestu. Zvýšeného provozu se bojí maminky s kočárky, cyklisté a bruslaři.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V Jihlavě se uzavřel frekventovaný Pražský most. Bude se opravovat

V Jihlavě se uzavřel frekventovaný Pražský most. Bude se opravovat | Foto: Olga Štrejbarová

„Já se tomu začínám smát, za chvíli tady očekávám kamion. Je třeba na pár dní pořádně označit zákaz vjezdu a postavit tam policajty,“ myslí si pan Václav, který půl hodiny po uzavírce mostu málem skončil pod koly aut.

V ulici Pod Jánským kopečkem bydlí i Věra Bartošová, která zpoza plotu sleduje auta ve dvou směrech jen pár centimetrů od vstupní branky.

„Kdyby to byla aspoň jednosměrka, tady chodí na procházky spousta lidí. Vidíte, jak je to tady úzký,“ ukazuje paní Věra.

Most měl být uzavřen už minulý týden, ale stavební firma kvůli přípravám uzavírku odložila. Šéf odboru dopravy Libor Joukl má obavy. Po předchozích špatných zkušenostech, kdy firma nezvládla termín v Havlíčkově Brodě, bude nad zakázkou přísný dohled.

„Jako na každé stavbě, i zde budou kontrolní dny, jestli jedou podle harmonogramu. Nebudu chtít prodloužit konečný termín předání stavby, protože je potřeba, aby byl v Jihlavě tento most uzavřen co nejkratší dobu,“ uvádí Joukl.

Městská policie už místo monitoruje a posílá k uzavřenému mostu své strážníky.

Olga Štrejbarová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme