Praha versus Ostrava. Češky řeší, kde budou hrát fedcupové finále s Německem

České tenistky potvrdily, že se jim ve Fed Cupu v Ostravě daří. Ve vítkovické hale ještě v týmové soutěži neprohrály, a tak je možné, že se tam ještě na podzim představí znovu, ve finále proti Německu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tým Petra Pály dumá, kde uspořádat finále. Na přízeň fandů za svými zády se ale české hráčky  můžou spolehnout.

Tým Petra Pály dumá, kde uspořádat finále. Na přízeň fandů za svými zády se ale české hráčky můžou spolehnout. | Zdroj: ČTK

„Hala a atmosféra byly super. Jsou svátky a lidi přišli, za to jsme hodně vděční,“ libovala si Petra Kvitová.

Levoruké bojovnici se hraje v Ostravě tradičně skvěle, stejně jako celému českému týmu, který tam teď hladce porazil v semifinále Italky, předskočil je v čele světového žebříčku a vybojoval si potřetí během posledních čtyř let účast v závěrečném utkání o titul.

Přehrát

00:00 / 00:00

O víkendu se české tenistky vypořádaly s Itálií a začínají řešit, kam pozvat Německo

O fedcupový pohár se bude hrát 8. a 9. listopadu, a to buď právě ve vítkovické hale, anebo ve větší libeňské aréně v Praze.

„Vůbec neřeším, kde se finále uskuteční. Kdekoliv jsme hráli, tak bylo vřelé publikum,“ nedělá si těžkou hlavu s výběrem kapitán Petr Pála.

Obě varianty mají své pro a proti, atmosféra, kapacita haly, vzdálenost od německých hranic, to všechno bude hrát roli v rozhodování, jež zřejmě ještě nějakou dobu potrvá. Stejně jako uvažování o povrchu, na který Češky na konci sezony Kerberovou, Petkovićovou a další pozvou.

Finále bude vyrovnané, očekává Petra Kvitová

Číst článek

„Německé hráčky jsou natolik kvalitní, že to je asi jedno. Antuka to nebude, tráva taky ne. Nechám to ale radši na kapitánovi (úsměv),“ říká Petra Kvitová.

Ani Petru Pálovi se však v tuto chvíli do uvažování o povrchu příliš nechce. „Opravdu nevím, jaký povrch vybrat, a hlavně jako rychlost,“ doplňuje.

Co naopak jisté je, že se utkají zřejmě dva nejsilnější týmy současnosti. A že budou mít české tenistky velkou chuť si ve finále zahrát.

„Mají velkou motivaci Fed Cup vyhrát. Tým mají silný, my ale taky. S finále máme navíc zkušenost a jsme doma. Věřím, že naše srdce je zapojené více,“ dodává Andrea Hlaváčková.

Jaroslav Plašil, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme