Vladimír Růžička stále zužuje kádr pro MS, čeká na Jágrovo rozhodnutí

Čas do začátku mistrovství světa se krátí a pro Vladimíra Růžičku je čím dál tím víc nepříjemnější. Jeho tým totiž musí téměř každý den opustit některý z hráčů, který se do závěrečné nominace nedostal. Po dvou přípravných duelech ve Švýcarsku šlo o pět hokejistů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vladimír Růžička dostal od Slavie svolení ujmout se národního týmu

Vladimír Růžička dostal od Slavie svolení ujmout se národního týmu | Zdroj: ČTK

„Je to nepříjemné a pro mě asi nejhorší. Hokej jsem hrál a dokážu se do situace vžít,“ říká trenér české hokejové reprezentace Vladimír Růžička poté, co tým opustili Tomáš Linhart, Tomáš Kudělka, Radek Smoleňák, Jakub Valský a Tomáš Filippi.

Z NHL je zatím potvrzena pouze účast Jiřího Hudlera, který se k týmu připojí v úterý. Zájem reprezentovat má také Jakub Kindl z Detroitu. Bratři Michálkové nebo Marek Židlický radost českým fanouškům dělat nebudou.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Vladimírem Růžičkou mluvil po zápasech ve Švýcarsku reportrér ČRo Štěpán Pokorný

„Marek je pobitý. Domlouvali jsme se na další mistrovství, ale sezona je pro něj dlouhá a hráči toho mají strašně moc za sebou. Říkal mi, že nastává čas pro mladší,“ vysvětluje situaci trenér reprezentace.

Pro Růžičku se opakuje situace z roku 2010, kdy český tým bez mnoha opor ze zámoří, které odřekly účast, vyhrál pod jeho vedením poslední titul mistra světa.

„Právě proto jsme zvolili delší přípravu, abychom si hráče trošku okoukali,“ doplňuje kouč, který po olympijských hrách v Soči nahradil na lavičce národního týmu Aloise Hadamczika.

Účast Jágra je stále nejistá

Otazník visí nad účastí Jaromíra Jágra. Všichni, včetně Vladimíra Růžičky, doufají, že hrát bude, ale největší česká hvězda se rozhodne až za několik dní. Jisté je, že na poslední přípravný turnaj před světovým šampionátem Jaromír Jágr nepojede.

Švédské hokejové hry začínají ve čtvrtek a česká reprezentace se jako první utká s domácím Švédskem.

Štěpán Pokorný, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme