Jeseník výherní automaty nezakáže. Zmizí alespoň reklamy a světelné poutače

Zastupitelé Jeseníku pověřili radu města, aby připravila novou obecně závaznou vyhlášku o provozu heren. Odsouhlasena ale byla nejmírnější možná změna. Jeseník tedy zakáže světelné reklamy a poutače u heren.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Herna, videoterminál (ilustrační foto)

Herna, videoterminál (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek

Vedení města mělo ještě další dva návrhy - časové omezení provozu heren a plošný zákaz výherních automatů. Ty ale neprošly.

Pro plošný zákaz heren ve městě hlasovalo pouze 10 z 22 přítomných zastupitelů. Automaty velmi vadí například Renatě Plevové ze sdružení Mladí pro Jeseník.

„Ano, jsem proti, i když vím, že je to boj s větrnými mlýny. Byla jsem si téměř jistá, že to prostě neprojde,“ říká Renata Plevová.

David Raif ze stejného sdružení se ale domnívá, že zákaz by nic neřešil. „Město není tím, kdo by měl tenhle problém řešit. Už vůbec ne způsobem zákazu,“ říká Raif.

Taková změna by podle něj poškodila podnikatele a gambleři by se stejně přemístili jinam.

Andrea Švubová, mad Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme