Rusko zavede vlastní platební karty. Visa a Master Card budou platit dál

Miliony ruských držitelů mezinárodních platebních karet si oddechly. Vláda sice chystá vlastní ruské karty, zároveň ale umožní lidem platit i kartami mezinárodních společností. Pro ruskou platební kartu se už vyslovila i Státní duma.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bezkontaktní platební karta

Bezkontaktní platební karta | Foto: Marián Vojtek

První vicepremiér Igor Šuvalov uvedl, že národní platební karty budou fungovat jako alternativa mezinárodním, jejichž centra se nacházejí mimo Rusko a to je kvůli tomu zranitelné. Zakazovat Visa a Master Card ale Rusko nebude.

Prezident Vladimír Putin už vydal pokyn vládě, aby zavedení ruské karty začala připravovat. Tou se ale v prvním období bude dát platit pouze v Rusku, upozornila guvernérka Národní banky Elvira Nabiullinová.

Za oblíbené internetové nákupy v zahraničí budou Rusové muset zaplatit některou z mezinárodních karet. V Rusku jich banky vydaly asi dvě stě milionů.

Martin Dorazín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme