Ne pro florbalisty, ale pro ministry. Florbalové Superfinále provází řada nejasností

Florbaloví fanoušci se těší na další svátek svého sportu. Už v neděli by se jich mělo sejít v pražské O2 Areně kolem deseti tisíc na Superfinále, kde se mezi muži utká střešovický Tatran s Vítkovicemi a mezi ženami si to o titul rozdají pražský Herbadent a Vítkovice. Zástupci zúčastněných klubů se sice nemůžou dočkat nevšedního sportovního zážitku, z prezentace akce jsou ale v rozpacích.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

florbal

florbal | Foto: Štěpán Tomš

„Moje představy se bohužel rozcházejí s představami vedení unie, která prezentuje Superfinále jako nádherné pozlátko, ale trochu se v tom sport a kluby ztrácí,“ kritizuje své bývalé kolegy z vedení českého florbalu Martin Vaculík.

Vaculík má jako prezident jednoho ze superfinalistů Tatranu Střešovice řadu výtek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Problémovými otázkami florbalového Superfinále se zabýval reportér Jan Suchan

Ta nejjedovatější je, že se nedělní zápas pořádá ne pro florbalisty, ale pro ministry. Právě oni, hvězdy jiných sportovních odvětví nebo svazoví sponzoři totiž dostanou VIP vstupenky, kterých je do O2 Areny jen omezený počet. A tak každý extraligový klub včetně těch, které nastoupí v superfinále, má pro sebe a své partnery dohromady jen dva VIP lístky.

„Kupujeme pro ně (pro kluby) běžné vstupenky a já je o přestávce pozvu na párek, protože mi bylo řečeno, že kapacita VIP klubu je vyčerpaná,“ hořce se usmívá Martin Vaculík a pokračuje.

„Kdybych je vzal do klubového patra, tak budou odtržení od veškerého dění. Potkat se Špotákovou nebo s nějakým ministrem nepřipadá v úvahu. Je lepší, když paní starostka bude se mnou za bránou vedle vozíčkářů, kteří budou bušit do bubnů,“ říká Martin Vaculík, kterému přizvukovala třeba i Markéta Šteglová z Herbadentu, hegemona ženské extraligy.

Kluby prý s politikou Superfinále souhlasily

Prezident České florbalové unie Filip Šuman se hájí tím, že VIP prostory jsou malé a že do nich musí pozvat především sponzory Superfinále a kvůli rozmachu a propagaci florbalu také politiky nebo sportovní hvězdy. A samy extraligové kluby prý navíc s modelem souhlasily.

„Vždy na to budou mít odlišné názory ty dva oddíly, které do Superfinále postoupí, a těch deset, co Superfinále nehrají. Právě proto model uspořádání chceme hodně intenzivně řešit s celou extraligou mužů. Do budoucna možná intenzivněji i ženskou extraligou. Názory si vždy vyslechneme a většinou jim vycházíme vstříc,“ upozorňuje Filip Šuman.

VIP vstupenky jsou ovšem jen jedním ze střípků. Kromě toho nemají superfinalisté v O2 Areně ani v propagačních materiálech skoro žádný prostor pro prezentaci svých klubů a sponzorů. A až absurdní je to, že na oficiálních webových stránkách není uvedené, kdo v Superfinále vůbec bude hrát.

Jan Suchan, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme