Proti Norsku si čtyři hokejisté vychutnali první reprezentační gól

Hokejová reprezentace znovu v přípravě před mistrovstvím světa vyhrála, v Havlíčkově Brodě si ve středu poradila s Norskem 6:2. Hned čtyři hráči si mohli po zápase odnést domů puk, se kterým dali svůj první reprezentační gól v kariéře.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Vitásek dává první gól norskému brankáři Larsi Voldenovi

Ondřej Vitásek dává první gól norskému brankáři Larsi Voldenovi | Zdroj: ČTK

Liberecký obránce Ondřej Vitásek se dokonce trefil v národním týmu dřív než v extralize.

„Měl jsem obrovskou radost, že mi to tam spadlo. Po oslavě jsem si chtěl vzít puk na památku, ale schoval mi ho spoluhráč,“ popisoval radost z prvního reprezentačního gólu kariéry Vitásek. Při přesilovce si našel místo před brankou, nastavil čepel a mohl slavit.

Přehrát

00:00 / 00:00

Vítězství českých hokejistů nad Norskem sledoval František Kuna

„Musím pochválit celý tým, hráli jsme dobře dopředu i dozadu. Útočníci se vraceli, proto jsme až na pár situací neměli žádné velké problémy. Zvládli jsme to jako kolektiv,“ chválí tým nováček Vitásek, který nebyl jediný, kdo se proti Norsku trefil v reprezentaci poprvé.

Jak chutná gólová radost v reprezentaci, poznal také Tomáš Vincour. „Dostal jsem puk do jízdy, Norové špatně střídali, takže jsem jel sám na brankáře. Toho se mi podařilo překvapit,“ popisuje důležitou branku na 2:0 útočník ruské Kazaně.

Čeští hokejisté pokračují v povedené přípravě, Nory porazili 6:2

Číst článek

Na rozdíl od Vitáska se po puku, se kterým zaznamenal první reprezentační gól, neohlížel. „Puk jsem si neschoval, asi to ani nikdo nevěděl. V tu chvíli jsem si to vůbec neuvědomil,“ prozradil Vincour.

Na něj navázali další dva premiéroví střelci - Jan Kolář a Tomáš Filippi. To už se zápas chýlil ke konci a dva a půl tisíce diváků v havlíčkobrodské Kotlině rozjelo mexickou vlnu.

Svůj první reprezentační gól proti Norsku zaznamenal také Tomáš Vincour (v červeném) | Foto: ČTK

Diváky se sedadel zvedlo také nařízené trestné střílení, které ale faulovaný Michal Vondrka neproměnil. O chvíli později si ale reputaci napravil. Šestý zásah Norům zasadil Jakub Petružálek.

Hokejová reprezentace po návratu kouče Vladimíra Růžičky zatím všechny přípravné zápasy vyhrála, navíc až ve třetím duelu poprvé inkasovala. Nory porazila 6:2 a ve čtvrtek čeká oba týmy odveta.

Trenér Růžička pošle do hry svého jmenovce Martina Růžičku, Tomáše Linharta a Lukáše Kašpara. Chytat bude Jakub kovář.

Čtvrteční odvetný zápas Česko - Norsko začíná v Havlíčkově Brodě v 18 hodin.

František Kuna, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme