Strážníci v Rumburku se dopustili mnoha závažných chyb, ukázala kontrola

Rumburská městská policie pracuje na změnách. Kontroly totiž ukázaly, že v minulosti nefungovala tísňová linka 156, městský kamerový systém ani bezpečnostní tlačítka. Strážníci prý navíc byli málo v terénu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V Břeclavi se po přepadení patnáctiletého chlapce třemi neznámými muži zvýšila hlídková činnost strážníků a republikové policie

V Břeclavi se po přepadení patnáctiletého chlapce třemi neznámými muži zvýšila hlídková činnost strážníků a republikové policie | Zdroj: ČTK

O některých závadách a problémech se dokonce nevědělo celá léta. Špatně nastavená pravidla městské policie připustil i bývalý starosta Jaroslav Sykáček z ČSSD.

„Tak určitě tam nějaký problém byl a můžu vám se stoprocentní jistotou říct, že kdybych dnes udělal audit, tak bych nějaký problém našel,“ říká.

Přehrát

00:00 / 00:00

Podrobnosti o chybách rumburských strážníků zjišťovala Iva Zítková

To, že městská policie má i v tuto chvíli řadu vnitřních potíží, připouští i současný starosta Jaroslav Trégr (nezávislý).

Aby se situace v Rumburku zlepšila, mají nově strážníci v autech GPS navigace. Policisté se navíc museli připojit i k systému VERA, kam zapisují všechny své úkony.

„Tak aby bylo možné dohledat, jestli se se něco řešilo, nebo neřešilo, a jak se to řešilo. Což předtím byl problém a nechápu třeba předchůdce kolegy, kteří policii řídili, jak to dokázali, protože o té policii v podstatě nic nevěděli,“ popisuje Jaroslav Trégr.

Kamery, tlačítka i linka 156 podle starosty už v tuto chvíli fungují.

Anna Maňourová, Iva Zítková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme