Žák katolické školy ubodal svoji učitelku španělštiny, policie chystá podrobný výslech

Británie se vzpamatovává ze šoku. V jedné z katolických škol ubodal - zřejmě patnáctiletý - žák svoji učitelku španělštiny. Chlapce krátce po činu zadržela policie. Vražda tak oživila diskusi o posílení bezpečnosti na školách, útoků nožem v posledních letech totiž stále přibývá.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Květiny před školou na památku ubodané učitelky Anne Maguire

Květiny před školou na památku ubodané učitelky Anne Maguire | Zdroj: Reuters

Na tiskové konferenci před školou dnes náčelník policie oznámil města, že patnáctiletý útočník katolické školy Corpus Christy v Leedsu je stále zadržován a policie chystá jeho podrobný výslech.

O motivu činu spekuluje například deník Daily Mail, který cituje matku jedné spolužačky útočníka. Podle ní řekl útočník spolužákům, že si na něj jednašedesátiletá učitelka Anne Maguirová zasedla a nedávno ho nechala po škole. Řekl, že ji nenávidí.

Přehrát

00:00 / 00:00

Podrobnosti o vraždě na katolické škole Corpus Christi v Leedsu připravil Milan Kocourek

Student údajně trpí depresemi a bere silné léky. S učením ale problém neměl, vždy patřil k těm nejlepším studentům.

Případ zaskočil nejen zaměstnance školy, ale i premiéra Davida Camerona. Vláda teď zvažuje zpřísnění bezpečnostních opatření, uvažuje o zavedení rentgenových rámů před vchody škol.

Učitelé nejsou návrhem na postavení bezpečnostních rámů zrovna nadšení. Říkají, že by škola jako součást komunity měla zůstat otevřená.

Naposledy prý v Británii k podobnému incidentu došlo před osmnácti lety, kdy byl také před katolickou školou zavražděn učitel.

Veronika Sedláčková, Anna Maňourová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme