Opuštěný internát v Havlíčkově Brodě posloužil k výcviku členů záchranného sboru

Internát bývalé zemědělské akademie v Havlíčkově Brodě se dnes cvičně ocitl v plamenech. Hasiči, policisté a záchranáři ze zakouřené budovy zachraňovali zraněné studenty po simulovaném výbuchu propanbutanové láhve. Evakuovali je z vnitřních prostor i pomocí výškového žebříku z balkonu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Taktické cvičení záchranných složek v Mladé Boleslavi (14)

Taktické cvičení záchranných složek v Mladé Boleslavi (14) | Foto: Jana Huzilová

První pomoc poskytoval i záchranář Jan Vítek.

„U těchto pacientů standardně podáváme kyslík, samozřejmě kryjeme sterilně popáleniny, to jsou vlastně otevřené rány. Máme na to speciální popáleninové roušky a tlumíme bolest analgetiky, protože popáleniny hodně bolí,“ popsal jeden z okamžiků.

Cvičení se zúčastnilo asi sedmdesát členů záchranných sborů. Podle ředitele havlíčkobrodských hasičů Luboše Vacka je vždy nejdůležitější prvotní rychlá orientace.

„Pro velitele je to psychicky náročné, aby se v pár vteřinách rozhodl, jaký postup zvolí. I rozhodčí budou mít na cvičení každý svůj pohled, protože to jsou lidé s praxí. Smyslem je spíš sednout si a hodnotit postup, vylepšit některé věci,“ vysvětlil.

Hana Mikulincová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme