Věřím, že Slavii zachráníme, říká fotbalové ‚Štístko‘ Vladimír Šmicer

Ve Slavii byl Vladimír Šmicer u zisku všech tří mistrovských titulů za posledních padesát let a teď může být podepsaný i pod sestupem z nejvyšší soutěže po více než půlstoletí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vladimír Šmicer se vrací do fotbalové Slavie jako asistent trenéra

Vladimír Šmicer se vrací do fotbalové Slavie jako asistent trenéra | Zdroj: ČTK

„Do Slavie jsem se chtěl vždycky vrátit a samozřejmě jsem věděl, že nehraje kdovíjak dobře. Ale teď jsme se dostali do ještě složitější situace. Ale nevracel jsem se jako záchranář. Vracím se do klubu, ve kterém jsem vyrůstal, a věřím, že si s tím poradíme.“

Vladimíra Šmicra zatím neopouští jeho typický úsměv a snaží se zachovat si nadhled, ale zároveň nesklouznout k lehkovážnosti.

Přehrát

00:00 / 00:00

Vladimír Šmicer se nevrací do Slavie jako záchranář, ale chce pomoci klubu, ve kterém vyrůstal

„Je tady hrozba sestupu a každý hráč to bere jinak a jinak to ovlivňuje jeho výkony a psychiku. Určitě nejsme v situaci, kdybychom se plácali po ramenou. Musíme si nějak navzájem pomoct,“ pokouší se Šmicer charakterizovat situaci, ve které se řada hráčů Slavie ocitá poprvé.

Tíha sestupové hrozby, kterou potřebují hráči unést, je podle nového člena realizačního týmu větší než v jiných klubech.

Slavia hraje nejvyšší soutěž nepřetržitě nejdéle ze všech účastníků a historicky patří jinam než na chvost prvoligové tabulky, o té druholigové nemluvě.

Ale to, jak se s touto situací hráči vyrovnají, nezáleží jenom na tom, co prožívají v době, kdy pobývají na stadionu, nebo cestou na zápasy klubovým autobusem.

Slavii čeká boj o záchranu, naposledy sestoupila v roce 1963

Číst článek

„My vidíme hráče tři hodiny denně, ale pak jsou jinde. Záleží, co tam udělají pro to, aby se dostali do lepší osobní pohody. Záleží hodně na povaze každého hráče. Flegmatik si z toho hlavu nedělá, jiní si uvědomují, že jde o všechno, a nechtějí se podepsat pod sestup.“

A kromě toho podle Šmicra i tady funguje, že košile je bližší než kabát.

„Všichni si uvědomují, že hrajou o svoji práci. Nejde jen o Slavii, každý hraje o svoji smlouvu. Pak záleží, jestli na to máte, nebo ne. A dokázat to můžou jedině na hřišti.“

Třeba hned v neděli v sousedním Ďolíčku v přímém souboji o únik ze sestupových míst s lokálními rivaly Bohemians, kteří jsou ovšem v boji o záchranu kovaní.

Jan Kaliba, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme